• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Титанова долина: перший резидент налаштований скептично

22 серпня 2011
Титанова долина: перший резидент налаштований скептично

Наприкінці минулого тижня в ОЕЗ "Титанова долина" (Верхня Салда, Свердловська область РФ) офіційно з'явився перший резидент. Честися бути первістком Особливої Економічної Зони удостоїлася дочірня компанія корпорації «Авісма» «ВСМПО Нові технології». Це підприємство буде зосереджено на механічній обробці титанових заготовок для потреб компаній, що займаються літакобудуванням.

Незважаючи на знаменність події, менеджмент ВСМПО оцінює ситуацію без ентузіазму. Так у своєму інтерв'ю Михайло Воєводін, який обіймає посаду генерального директора Верхньосалдинського П. О. , заявив, що не виключає можливості розміщення виробничих потужностей нового підприємства з обробки титану не на території ОЕЗ, а на власних площах «Авісми».

Зокрема, у своєму інтерв'ю пан Воєводін сказав: «Поки що ми отримали лише схвалення плану розвитку нашого підприємства від експертної ради з ОЕЗ та офіційно стали резидентами „Титанової долини“. Однак, підготовка інфраструктури Особливої Зони може затягтися. А з огляду на те, що нові цехи з обробки штампувань з титану нам можуть знадобитися дуже скоро, не виключено, що це підприємство нам доведеться будувати поза ОЕЗ».

Крім «Титанової долини» сьогодні у Російській федерації функціонує 23 зони з пільговим оподаткуванням. Загалом у ці компанії було залучено понад 50 інвесторів із загальною сумою вкладень, близькою до 70 мільярдів російських рублів. А в «Титанову долину» до 2031 року очікується приплив інвестицій, обсяг яких складе 64,5 мільярда.

21 серпня 2011
24 серпня 2011