• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Уругвай та Башкортостан намітили нові рубежі міжнародного співробітництва

29 травня 2012
Уругвай та Башкортостан намітили нові рубежі міжнародного співробітництва

Представники Уругваю та Башкортостану обговорили розвиток відносин між республіками та намітили для себе низку перспективних напрямів у галузі міжнародного співробітництва. Зокрема, сторони обговорили можливість спільної розвідки родовищ та видобутку корисних копалин Уругваю (у тому числі титану, бітумних сланців, нафти та газу), можливості ділового співробітництва у галузі паливно-енергетичного комплексу, перспективи підготовки фахівців південноамериканської республіки на базі ВНЗ Башкортостану та інші питання. .

Представники республік провели низку ділових зустрічей минулого тижня (у рамках чотириденного візиту делегації з Уругваю до Уфи). Групу гостей Башкортостану очолював президент держкомпанії ANCAP Рауль Фернандо Сендік Родрігес. Зустрічали делегацію президент Р. Б. Рустем Хамітов, голова Мінекономрозвитку республіки Євген Маврін, а також інші офіційні особи Башкортостану та представники промисловості Уральського економічного району. За підсумками переговорів сторони підписали низку документів, які описують наміри представників республік щодо подальшого розвитку ділових башкирсько-уругвайських взаємин.

Для довідки:

Республіка Уругвай є найменшою країною Південної Америки, проте щодо економічного розвитку держава займає на континенті одну з лідерських позицій. З корисних копалин територія Уругваю відносно багата на золото, магнетит-ільменітові розсипи (сировину для виробництва титану), залізом, фосфором. На потужностях, розташованих на території країни, переробляється важка і надтяжка нафта, що імпортується з Венесуели, а також активно ведуться геологорозвідувальні роботи в потенційно нафтогазоносних басейнах республіки.

28 травня 2012
30 травня 2012