• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Експортні ціни на нержавіючу сталь від виробників КНР продовжують знижуватись

21 серпня 2012
Експортні ціни на нержавіючу сталь від виробників КНР продовжують знижуватись

Ціни на нержавіючу сталь від китайських металургів продовжують падіння. Зокрема керівництво компанії Taigang Stainless вже оголосило про коригування вартості стійкого до корозії прокату для закордонних покупців на жовтневі контракти. Починаючи з цього місяця, найбільш ходові позиції в прайс-листі виробника щодо цін вересневих поставок подешевшають на 100 доларів за тонну.

Декількома днями раніше про намір знизити вартість нержавіючої сталі для зовнішніх споживачів повідомили представники іншої сталеливарної компанії з КНР — корпорації Baosteel. У жовтні гарячекатаний листовий нержавіючий прокат аустенітних марок від цього виробника подешевшає для закордонних контрагентів на 50 USD за тонну.

В обох компаніях зниження цін на експортну продукцію називають вимушеним кроком, до якого виробників нержавіючої сталі підштовхують тривале пікірування котирувань нікелю та низька купівельна активність, яка пояснюється нестабільною економічною ситуацією у світі. Однак для таких дій є й інша причина: аналітики прогнозують для китайського ринку надвиробництво нержавіючої сталі (наприклад, на думку експертів сектору, опублікованому China Daily, надлишок металу в республіці вже 2015 року становитиме 4 млн. тонн). А це для виробників КНР може означати необхідність переоцінки пріоритетів щодо зміцнення позицій на внутрішньому та зовнішньому ринках.

20 серпня 2012
22 серпня 2012