• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Оператори ринку нержавіючої сталі очікують пожвавлення попиту

2 серпня 2012
Оператори ринку нержавіючої сталі очікують пожвавлення попиту

Гравці ринку нержавіючої сталі вважають, що пожвавлення споживчого інтересу до спеціальних (зокрема стійких до корозії) марок металу слід очікувати вже найближчим часом. Крім того, експерти прогнозують швидке підвищення цін на нержавіючу сталь.

Зокрема, фахівці компанії Aperam (підрозділи ArcelorMittal, керуючого виробництвами нержавіючої сталі в Бельгії, Бразилії та Франції) вважають, що друга половина 2012 року принесе нержавіючому ринку довгоочікуваний підйом цін: «Ми впевнені, що вартість стійкого до корозії металу почне поступово зростати. найближчій перспективі» - вважають експерти компанії.

Позитивні прогнози аналітиків Aperam підтримують представники південнокорейської сталеливарної компанії Pohang Iron and Steel Company (POSCO) - одного з провідних виробників нержавіючих сортів металу в країнах Азіатського регіону. «Споживачі нержавіючої сталі після традиційного „літнього затишшя“ будуть змушені заповнювати запаси, а отже ринок найближчим часом (швидше за все — вже в серпні) пожвавиться, що позитивно позначиться на обсягах продажів у секторі», — вважають у компанії.

Також у спеціалізованих засобах масової інформації пройшла хвиля публікацій із прогнозами щодо нікелевого ринку, в яких аналітики передбачали підвищення цін на основний легуючий елемент нержавіючих сплавів. "Якщо їхні очікування виправдаються, виробники нержавіючої сталі моментально відобразять таку зміну у власних прайс-листах" - вважають оператори ринку.

1 серпня 2012
3 серпня 2012