• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Оштрафовано трьох учасників антинікелевих демонстрацій

31 серпня 2012
Оштрафовано трьох учасників антинікелевих демонстрацій

Протягом двох тижнів трьох учасників мітингу протесту «Проти нікелю» засудили за статтею 20.2 Кодексу Р. Ф. про адміністративні правопорушення (порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи чи пікетування) та «засудили» кожного з них до штрафу на суму 10 тис. російських рублів. Саме до таких заходів вдалася влада по відношенню до трьох жителів краю — Олександра Фісенка, Ніни Мартьянової та Володимира Митець: вони (разом з іншими учасниками руху) зустріли губернатора Воронезької області Олексія Гордєєва, який наносив візит до центральної районної лікарні Новохоперська, свистом і окриками нікелю!» та «Ганьба!».

Позивачем у справі виступив Костянтин Ботнєв, який «обурився діями мітингувальників» стосовно губернатора області. Однак на жодному із засідань суду таємничий ініціатор розгляду так і не з'явився.

«Оштрафовані» активісти не планують відмовлятися від подальшої участі в антинікелевих заходах: юристи, які підключилися до справи, готують апеляції до відповідних структур, а оплату штрафів «порушників спокою» узяв на себе рух «На захист Хопра».

Нагадаємо, що рух проти розробки нікелевих копалень Воронезької області (Єлкінського та Єланського родовищ) було організовано навесні поточного року. Активісти неодноразово проводили мітинги протесту, проте досі конфліктів із законом в учасників антинікелевих заходів не було.

30 серпня 2012
3 вересня 2012