• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Норильський нікель ініціював черговий судовий розгляд

17 вересня 2012
Норильський нікель ініціював черговий судовий розгляд

Юристи ГМК «Норільський нікель» подали заяву до столичного Арбітражного суду з вимогою визнати недійсним рішення ФАН Росії (Федерального агентства з надрокористування) щодо підсумків конкурсу на право розробки родовищ «Жовтневе» (західна частина рудника) та «Норільськ-1» рудопрояви).

У документах, переданих представниками «Норільського нікелю» на розгляд суду, йдеться про численні порушення, допущені організаторами конкурсу під час його проведення. Зокрема, на думку ініціаторів розгляду, конкурсна комісія була сформована невірно, вимоги щодо екологічності проектів розробки, що розглядаються, не враховувалися, також недостатня увага була приділена питанню національної безпеки. У зв'язку з цим юристи гірничо-металургійної компанії наполягають на проведенні об'єктивного вибору власника ліцензії на освоєння цих родовищ і пропонують визначити власника прав на активи через влаштування аукціону.

Нагадаємо, що конкурс на право освоєння згаданих вище копалень Федеральне агентство з надрокористування проводило на початку літа поточного року. Згідно з рішенням комісії, родовище «Норільськ-1» дісталося ВАТ «Артель старателів Амур», а конкурс щодо «Жовтневого» (через відсутність претендентів крім «Норільського нікелю») організатори вважали таким, що не відбувся.

14 вересня 2012
18 вересня 2012