• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Норильський нікель оптимізує мережу представництв АТР

27 вересня 2012
Норильський нікель оптимізує мережу представництв АТР

Менеджмент ГМК «Норільський нікель» ініціював процес оптимізації мережі власних представництв, які забезпечують бізнес-комунікації із споживачами продукції російської компанії в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР). Для цього керівництво корпорації планує об'єднати кілька офісів, що працюють у цій економічній зоні, в одну структуру. Її центральний орган управління буде розміщений у Сінгапурі (місті-республіці у Південно-Східній Азії).

Новий офіс найбільшого світового виробника нікелю здійснюватиме торгівельні операції з Індією, КНР, Японією та Кореєю. Основною причиною реструктуризації мережі представництв «Норільського нікелю» є спроба знизити податкове навантаження на компанію.

У Сінгапурі діє доступна та проста система оподаткування, згідно з якою ставка корпоративного податку становить 8,5% при прибутках нижче 300 000 дол. США та 17% для прибутків, що перевищують цю цифру. Крім того, в країні не оподатковується приріст капіталу, немає податків на дивіденди. «Щодо мит Сінгапур цікавіший для нашого підприємства, ніж Гонконг», — прокоментував ситуацію у своєму інтерв'ю з журналістами Володимир Стржалковський, який очолює ГМК. «Торгові офіси у столицях Англії та Швейцарії продовжать свою роботу, однак, з меншою кількістю співробітників та з меншими повноваженнями. Об'єднання торкнеться гонконзького та китайських представництв корпорації», - додав генеральний директор «Норнікеля».

26 вересня 2012
28 вересня 2012