• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Лом кольорових та чорних металів

10 жовтня 2012
Лом кольорових та чорних металів

В даний час процес переробки промислових відходів і металовиробів все частіше приковує до себе увагу найбільш далекоглядних і економних власників великих промислових організацій, що розвиваються. Чим же такий вигідний рецикл?
Насамперед, переробка та прийом брухту кольорових та чорних металів дозволяє суттєво знизити витрати на вихідну сировину. Крім того, переробка брухту гарантує збільшення продуктивності, а отже, і прибутку компанії.
Лом кольорових та чорних металів на сьогоднішній день вважається дуже цінним матеріалом. Любителі легкого заробітку, як багато років тому, регулярно відвідують пункти прийому металобрухту.

Які ж види кольорового та чорного металу найбільш потрібні?
Найбільш заповзятливі власники металобаз не схильні відмовлятися практично від будь-яких цікавих пропозицій. Проте вигідніше реалізовувати великі партії металу. Найменш цінний чорний лом — це металоконструкції, що вже були у використанні і відпрацювали свій термін, виготовлені з чавуну, заліза і нержавіючої сталі. Металева стружка, відходи лиття та металообробних підприємств також становлять чорний металобрухт.
На порядок більш затребуваний брухт кольорових металів. Кольоровий металобрухт – це відходи цінних сортів металу. Найбільш високо оцінюється мідь (і будь-які її сплави), свинець, магній, титан та алюміній. Не відмовляються пункти прийому металобрухту та рідкісних металів.
Кольоровий брухт відрізняється за ціною. Найціннішими вважаються металовироби з міді. Почесне друге місце розділили бронза та латунь.

На сьогоднішній день найчастіше зустрічається алюмінієвий металобрухт. За рахунок підвищеної легкості даного типу металу для отримання прибутку необхідно відчутно нарощувати обсяги вторинної сировини, що надходить на рецикл.
Лом чорних і кольорових металів відрізняється також відсотковим вмістом домішок. Ні для кого не секрет, що абсолютно чистих матеріалів у природі не існує. Саме тому прийом брухту кольорових і чорних металів обов'язково переправляє вторинну сировину на аналіз, дані якого, зрештою, і визначають вартість продукції, що реалізується.
На території Російської Федерації прийом брухту чорних та кольорових металів здійснюють організації, діяльність яких повинні обов'язково ліцензуватися. Крім того, спеціального дозволу вимагають і такі операції, як транспортування, переробка, збирання та зберігання металовиробів, призначених для повторної переробки.

9 жовтня 2012
11 жовтня 2012