• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Металопрокат. Роль електродів у металопрокаті

31 жовтня 2012
Металопрокат. Роль електродів у металопрокаті

Металопрокатом називається продукція металургійної промисловості, одержувана методом прокатки. Фахівці використовують для позначення виробів такі поняття як «сортамент» та «профіль». Профіль у разі — це форма поперечного перерізу. Сортамент у свою чергу - велика кількість профілів, що відрізняються один від одного різними формами та розмірами. Загальноприйнятою класифікацією нержавіючого сортаменту є його поділ на дві групи: сортовий металопрокат та листовий металопрокат, що включає нержавіючий лист та смугу. У сортовий металопрокат входять тонкий (менше 4 мм за товщиною) і товстий (більше 4мм) гарячекатаний лист, а також різної товщини холоднокатаний лист. Другу групу представляють кілька видів — коло, плоска смуга, квадрат чи фасонний лист, який буває двох видів призначення: загального чи спеціального. Продаж листів, труб, дроту, електродів, що становлять основну базу металопрокату, здійснюється у великих обсягах та допомагає відповідати господарським потребам різних виробництв та будівництва. Крім того, вироби з металу використовуються усюди при будівництві будівель. Так, арматура та армуюча сітка уможливлює виготовляти залізобетонні несучі конструкції і, відповідно, сучасні багатоповерхові будівлі. Фахівці використовують електроди у будівельних роботах, ремонті, а також при спорудженні трубопроводів. Асортимент електродів досить різноманітний через велику різницю в способах зварювання.

Вся продукція металопрокату маркується заводом-виробником. Маркування показує експлуатаційні показники продукції. Встановлені норми вимагають нанесення на електроди відповідних символів, що вказують на тип виробу (зварювальне, для різання тощо ), вид покриття, діаметр стрижня та інші необхідні відомості. Є інформація, яка обов'язково має вказуватися у маркуванні.

Виробник може маркувати товар, використовуючи два методи - спосіб штампування або метод приклеювання етикетки, на якій міститься штрих-код. Електроди обов'язково містять дату виготовлення, тип виробу, товарний знак країни-виробника та назву заводу-виробника.

Ці відомості регламентуються на законодавчому рівні і мають бути обов'язково вказані у заводському маркуванні. Наприклад, підприємства, що випускають електроди для наплавлення металів або зварювання, повинні вказувати ще й розміри виробу, а саме його діаметр і довжину і силу струму, що вимірюється в мА.

30 жовтня 2012
1 листопада 2012