• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Vale Inco нарощує обсяги виробництва нікелю

23 квітня 2013
Vale Inco нарощує обсяги виробництва нікелю

Незважаючи на те, що сектор промислових металів на глобальному ринку переживає далеко не найкращі часи, гірничорудна корпорація Vale Inco (Бразилія) у першому кварталі поточного року відзначила збільшення обсягів виробництва нікелю. За даними, оприлюдненими представниками організації, за цей період на потужностях підприємства було випущено 65 тис. тонн Ni, що на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Позитивна динаміка за обсягами випуску нікелю та видобутку сировини для його виробництва була досягнута не на всіх підрозділах компанії», - йдеться в комюніке Vale. «Зокрема, показники комбінату «Sorowako» (Індонезія), що виплавляє нікелевий штейн із руд однойменного родовища, впали (в основному через вимушену зупинку печі) на 13,1%. Ще більш радикальне зниження показників мало місце у звітах підрозділу «Sudbury» (розташованого в центральній частині Канади). Тут дані першого кварталу «недотягнули» до торішнього рівня майже на 24%. Не менш значний вплив на загальні показники компанії мали негативні результати нікелевого комбінату Onca Puma в Бразилії. Натомість у провінції Канади Ньюфаундленд і Лабрадор — на виробничих потужностях найбільшого у світі нікелевого родовища «Voisey's Bay» — у I кварталі було випущено 18,7 тис. тонн продукції (що майже на 30% більше від минулорічних результатів). Проект у провінції Манітоба покращив свої колишні показники майже на 20%, досягши рівня виробництва нікелю в 7,2 тисячі тонн. Також відчутно зросли обсяги випуску продукції на потужностях підрозділу Vale New Caledonia, що загалом і дозволило бразильській компанії покращити торішню звітність.

Корпорація Vale Inco - найбільший гравець нікелевого ринку, що володіє видобувними, переробними та виробничими активами в Бразилії, Канаді, США, Індонезії, Азії, Великобританії та Новій Каледонії. В асортименті компанії кілька видів продукції з нікелю (у тому числі чистий метал, сплави на його основі та порошковий нікель), а також мідь, кобальт, золото, срібло, паладій, родій, рутеній та інші метали.

15 квітня 2013
26 квітня 2013