• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Органічні матеріали у співдружності з нікелем та титаном уможливили виробництво новітнього нано двигуна.

17 лютого 2014
Органічні матеріали у співдружності з нікелем та титаном уможливили виробництво новітнього нано двигуна.

Новий винахід групи вчених з Америки може стати в нагоді медицині. Подібний унікальний наноруховий пристрій органічного походження здатний суттєво полегшити практично будь-які хірургічні втручання та терапевтичні лікувальні маніпуляції. За допомогою такого двигуна, призначеного для швидкого транспортування лікарських засобів, практично в будь-яку точку людського організму, можна за лічені миті зняти напад болю або погасити локальне інфекційне вогнище.

Робота такого двигуна буде обмежена дуже малими просторами (пропорційними міжклітинним зазорам), тому конструкція повинна мати мікроскопічні розміри. За основу такого винаходу було прийнято модель природних змін будови живих організмів у ході еволюції. Основою такого апарату стала розробка копії унікального мікроорганізму, який зможе забезпечити рух усієї конструкції просторами міжклітинних просторів. Подібний мікроорганізм має рослинне походження та спіральну структуру. До речі, виробництво даного пристрою не вимагає великих фінансових витрат, що обіцяє залучити до проекту безліч інвесторів.

При копіюванні принципу пересування органічного матеріалу вчені спробували відтворити принцип його дії. З цією метою винахідники вичленували з стебел рослини окремі волосинки, яких один єдиний зразок може містити кілька мільйонів. Потім кожну окрему спіраль покрили складом із титану та нікелю, причому нікель був попередньо намагнічений. Подібне покриття зміцнює органічну субстанцію і дозволяє контролювати за допомогою магнітного поля пересування двигуна людським організмом. Цікаво те, що природне походження самого матеріалу робить всю конструкцію абсолютно безпечною для здоров'я пацієнта та перешкоджає відторгненню сторонньої субстанції. У ході експериментів було зазначено, що нікелеве магнітне покриття, що потрапило під дію магнітного поля, стимулює ефективне пересування невеликих двигунів кров'яною масою. Таке незвичайне застосування нікелю та титану суттєво розширює сферу використання важливої промислової сировини та ставить унікальні матеріали на озброєння медичної промисловості.

12 лютого 2014
18 лютого 2014