• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Залізо, нікель та свинець у воді або питна таблиця Менделєєва

2 квітня 2014
Залізо, нікель та свинець у воді або питна таблиця Менделєєва

Той факт, що людина здебільшого складається з води ні в кого не викликає сумнівів, можливо, саме низька якість питної води провокує у нас розвиток понад вісімдесят відсотків усіх відомих захворювань. Вміст у життєвій важливої для людини рідини різних хімічних домішок, металевих оксидів і деяких сполук органічного типу здатний не тільки змінити відтінок води, її прозорість або смакові якості, але і зможе легко перетворити цілющу вологу на справжнісіньку отруту.

Так надлишок солі заліза у питній воді може спровокувати розвиток алергії чи хвороб кровотворних органів. Зміст тут же свинцю несприятливо впливає на нирки та нервові волокна, дестабілізуючи цим роботу сечостатевої та нервової системи. До речі, саме свинець найчастіше провокує атеросклероз. Печінка дуже чутлива до дії селену, а сечокам'яна хвороба може стати наслідком утримання в питній рідині великої кількості цинку. Особливо небезпечний у цьому контексті нікель. Надмірна частка такого металу стимулює утворення ракових клітин, планомірно підводячи наш організм до утворення злоякісних пухлин у легенях чи шлунку.

Проблеми, пов'язані з питною водою, дуже актуальні не лише на вітчизняних територіях, а й за кордоном. Однак незважаючи на зусилля, які докладають відповідні служби, ситуація з кожним роком дедалі більше ускладнюється. У тій воді, що тече з водопровідного крана, у кожному будинку повною мірою є практично вся таблиця відомого вченого на прізвище Менделєєв. Щоб випити такий отруйний коктейль необхідно бути справді сміливою людиною. Як альтернативу ситуації, що склалася, багато компаній пропонують населенню для пиття, очищену воду. Але не всі виробники у цій сфері дотримуються всіх правил та гігієнічних вимог такого виробництва. Тому навіть очищена вода не є панацеєю від усіх бід. До речі, парадоксом подібного стану є той факт, що саме людина, яка найбільше страждає від низької якості води для пиття і стала причиною забруднень більшості прісних водойм. Щоб мінімізувати згубні наслідки деяких видів промислової діяльності, багато екологічних організацій сьогодні закликають людей зупинитися і більш дбайливо ставитися до того природного багатства, яке ще можна врятувати.

1 квітня 2014
7 квітня 2014