• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Найбільш вигідні контракти 2014 року: паладій

21 травня 2014
Найбільш вигідні контракти 2014 року: паладій

За даними, які були надані компанією Stillwater Mining Co, керівництво Stillwater уклало угоду терміном на п'ять років з провідним виробником авто-каталізаторів Johnson Matthey щодо постачання всього виробленого обсягу паладію. Як передбачає договір, Johnson Matthey купує у компанії за середньорічною вартістю з прив'язкою до певних галузевих стандартів весь паладій, що видобувається, а також вельми значну кількість платини. Що стосується вигоди, що отримується Stillwater Mining Co, то Johnson Matthey зобов'язується у разі необхідності надавати власні потужності для переробки вторинної сировини та руди, що видобувається, за більш вигідними умовами. Також послуги Johnson Matthey включають аналіз ринку МПГ. Крім цього компанії винесли рішення про спільну співпрацю щодо технічних аспектів для покращення показників з афінажу та виплавки металів платинової групи.

Договір набуде чинності з 1 липня, причому Stillwater Mining Co надано можливість розірвання угоди у будь-який час за символічну неустойку. У 2013 році обсяги виробничих процесів Stillwater збільшились. Зокрема виробництво платиноїдів зросло на 2% порівняно з попереднім роком, що склало 523,9 тисячі унцій, виробництво платини збільшилося на 1,7% (119,7 тисячі унцій), а паладія — на 2,1% (404,2 тисяч унцій). Вторинна переробка також збільшилася обсягом на 38,5%, що склало 616,7 тисяч унцій.

«Норнікель» також укладає вигідні для себе контракти, на даний момент керівництво компанії веде переговори з Китаєм та Японією щодо укладання довгострокових угод про постачання паладію. Запланована тривалість контрактів буде не менше п'яти років, і хоча обсяги поставок не розголошуються, йдеться про чималі кількості. Структура угод подібна до контракту, укладеного «Норнікелем» з BASF у січні цього року. Фінансові розрахунки в рамках угоди будуть проводитись у юанях.

За словами керівництва компанії, ініціатива про ведення переговорів виходила від покупців, які прагнуть заручитися довгостроковими контрактами на постачання паладію та платини. Раніше роль провідного постачальника із завидною регулярністю діставалася ПАР, проте ситуація змінилася через страйк спілки робітників і шахтарів на шахтах з видобутку платини.

20 травня 2014
26 травня 2014