• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Керівництво Томінського ГЗК обіцяє тримати населення в курсі подій

18 серпня 2014
Керівництво Томінського ГЗК обіцяє тримати населення в курсі подій

На початку серпня в Челябінській області, селище Томінське, фахівці Томінського ГЗК у рамках проекту, розробленого «Російською мідною компанією», разом із проектувальниками підприємства провели зустріч із населенням. Основною метою для організаторів зустрічі стало донесення до громадськості інформації щодо деяких тонкощів проекту, до яких входять технологічні моменти та заходи, спрямовані на захист довкілля.

Зустріч розпочалася короткою презентацією, представленою головним інженером, при цьому особлива увага у виступі приділялася технологіям та структурі виробництва. Потім був виступ технічного директора ГЗК, Віктора Барона — за наданими їм відомостями проект був розроблений за участю 28 проектних компаній, що стосується екологічної безпеки, то контроль у цьому напрямку здійснюватиметься принаймні 10 державними організаціями, орієнтованими на охорону навколишнього середовища. При цьому така діяльність буде проводитися протягом усього терміну діяльності Томінського ГЗК, а також на всіх підготовчих етапах, від початку проектування до запуску виробництва. Директором було наголошено на тому факті, що ГЗК з достатньою відповідальністю відноситься до розробки надр, а при розробці проекту, що оцінює вплив підприємства на навколишнє середовище, буде враховано думку населення селища.

Було розглянуто питання щодо того, чи потрапляє селище до санітарно-захисної зони та чи передбачено переселення мешканців у разі зміни рівня ґрунтових вод під час проведення будівельних робіт, а також порушено й інші теми. Особливе хвилювання викликало можливу шкоду природі та рівень життя людей. За словами В. Барона, переселення людей вже заплановане, під нього потрапляють 123 мешканці, з якими це питання розглядатиметься в індивідуальному порядку. Цей захід необхідний, оскільки селище розташоване на межі санітарно-захисної області проектованого ГЗК. Ще одне нестандартне рішення полягає у перереєстрації об'єкта на Сосновський район — це автоматично збільшує обсяги податків до бюджету. Відповіді дано далеко не на всі питання, проте Барон стверджує, що будуть враховані всі побажання та вимоги. Зустріч було запротоколовано, а протокол підписано адміністрацією Сосновського району та представниками ГЗК.

13 серпня 2014
19 серпня 2014