• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Учалинський ГЗК: реконструкція триває

30 липня 2017
Учалинський ГЗК: реконструкція триває

Учалинський ГЗК продовжує займатися технічним переозброєнням. На станції нейтралізації було завершено перший етап реконструкції. Основною його метою був прийом на обробку великих обсягів підтрубальних, шахтних вод. Також передбачено покращення якості очищення. Для цього на станції змонтували додатковий змішувач. Єршовий агрегат є приймальною змішувальною камерою. До неї надходять стічні води. Їхнім джерелом є Узельгінський підземний рудник разом із кар'єром «Об'єднаний». У камері рідина поєднується з вапняним, спеціально підготовленим молочком. Основне призначення цього компонента – усунення важких металів. Після реконструкції змінився спосіб подачі молочка до камери змішування. Тепер цей процес забезпечується автоматизованою системою керування.

Про процес подачі розповіла Людмила Клюннік, інженер-технолог станції. За її словами, раніше подача вапняного молочка проводилася вручну. Тепер процедура змінилася, її проведення займається комп'ютер. Для цього на трубопроводи встановлені електроклапани. Ці дозатори в йорговому змішувачі забезпечують підтримку заданої величини рН у процесі нейтралізації стоків. Існує чимало позитивних моментів автоматичного керування. Зокрема йдеться про полегшення роботи персоналу станції.

Також на першій стадії реалізації проекту в експлуатацію буде запроваджено нове обладнання. Воно покликане підтримувати потрібну консистенцію молочка перед подачею. Вартість першого етапу переозброєння становитиме понад 30 млн. RUB. Продуктивність станції зросла до 800 м-коду 3 /год. До цього показник сягав 560 м 3 /годину. На наступному етапі буде проведено заміну насосної техніки.

24 липня 2017
1 серпня 2017