• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Представники адміністрації США готові до дієвих заходів, пов'язаних з імпортом сталевого металу на їх ринку

6 серпня 2017
Представники адміністрації США готові до дієвих заходів, пов'язаних з імпортом сталевого металу на їх ринку

Представники адміністрації уряду Штатів не сумніваються у прийнятті заходів інших країн на торгові обмеження імпорту стали на американському ринку. Цей захід потрібний для здійснення переговорів з країнами, які переробляють сталь. Така думка була висловлена під час закритого брифінгу міністром торгівлі Штатів Вілбуром Россом. Ця інформація стала відома завдяки видавництву The Washington Post.

Міністром торгівлі було наголошено, що адміністрація президента США має «бойову» підготовленість до торгових бар'єрів на світових ринках на імпорт американського продукту. Він розраховує про те, що введені заходи США, пов'язані з обмеженням імпорту стали на американський ринок, сприяють здійсненню більш істотних переговорів з іншими державами. Він розраховує, що переговори спричинять реальні дії, що впливають на КНР. Заходи, введені Штатами, зумовлені тим, що Китай так і не скоротив надвиробництво сталі. З цієї причини держава буде змушена вживати крайніх заходів.

Нагадаємо, що президентом Штатів було оголошено про запровадження або підвищення імпортного податку на сталевий та алюмінієвий метал.

Крім цього, адміністрацією Білого дому були ініційовані два розслідування, метою яких було визначення чи є імпортна сталь та алюміній загрозою для нацбезпеки Штатів. У разі підтвердження цих фактів Трамп зможе скористатися правом на обмеження імпорту даних металів згідно з розділом 232 Закону про розширення торгівлі.

Під час брифінгу Россом було наведено історичний факт, коли президентом США був Рейган. Тоді адміністрація Рейгана зуміла переконати Японію та інші держави ініціювати скорочення експорту товарів свого виробництва. Це вдалося досягти лише тоді, коли Штати погрожували викинути їхні продукти зі свого ринку.

До найбільш проблемних країн, які збувають на американському ринку китайську сталь на думку Росса, увійшли такі країни: В'єтнам, Південна Корея, Росія та Україна.

Міністром торгівлі США було відзначено, що хоч Канада є великим імпортером і експортером для сталеливарного виробництва Штатів, небезпеки для нацбезпеки країни вона не надає. Це пов'язано з тим, що Канада не збільшила зростання імпорту та експорту сталі на американському ринку.

Рос заявив про те, що міністерством торгівлі розроблено поради для глави держави. Однак Д. Трамп вирішив поки що не оприлюднити дані йому рекомендації. Бо хоче дочекатися завершення саміту великої двадцятки. Під час цього з’їзду головних держав президент США планує обговорити імпорт сталевого металу з главами держави, які Штати вважають проблемними.

1 серпня 2017
7 серпня 2017