• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Стан російського та світового ринку сортового прокату протягом останніх пару тижнів

26 листопада 2017
Стан російського та світового ринку сортового прокату протягом останніх пару тижнів

Для російського ринку осінь закінчується на приємній ноті. Точніше він продемонстрував підвищення, що було і минулого року. Момент коли падіння змінилося зростання припадає початку листопада. 2016 року була аналогічна ситуація.

Арматура подорожчала, якщо судити за спотовими цінами. Вони збільшилися більш як на 1,5 тис. рублів за тонну. Це було після того, як збільшилися заводські котирування. Завдяки цьому внутрішній попит над ринком почав рухатися.

Сприятливі умови для суттєвого зростання пішли із закордону. Однак зараз стан світового ринку мало не дуже допомагає. Схоже, що зимовий період відзначиться спокоєм. А ось наприкінці першого кварталу наступного року щось зміниться.

Прокинувся ринок арматури. Ті, хто чекав на здешевлення, почали закуповувати. Попит таким чином поповз угору. Звісно, картина не ідеальна, бо не сезон. Крім того, будівельний сектор у Росії залишає бажати кращого.

За прогнозами на грудень не передбачається стрибків заводських цін. Саме це стосується сортового та фасонного прокату. Тут перед металургами стоїть вибір. Або пролонгація, чи несуттєве збільшення. Що вони віддадуть перевагу, залежить від поточних напрямків на світовому ринку.

В Ірані закінчився розпродаж заготівлі. Зараз виробники дещо зменшили темп. Тепер вони пропонують продукцію за ціною вищою, ніж була. Різниця становить від 10 до 15 доларів за тонну. Від цього можуть підвищитись котирування на продукцію з Росії. Більше того, ринок Туреччини трохи заворушився.

До речі, в Туреччині внутрішні ціни стабільно зростають. Їх вирішили зрівняти з «експортним паритетом» на арматуру. Але річ у тому, що вона зараз стає дешевшою. Тому турки значно поступаються. Вони намагаються наростити постачання до ЄС, Південно-Східної Азії та Латинської Америки.

23 листопада 2017
2 грудня 2017