• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На ЧерМК встановили перший промисловий 3D-принтер

25 січня 2018
На ЧерМК встановили перший промисловий 3D-принтер

На Череповецькому металургійному комбінаті почав функціонувати 3D-принтер. Запуском займалася сама Северсталь. Проект коштував 4,3 млн. рублів. Новим пристроєм поповнився цех заготівельного виробництва. Він розташований у машинобудівному центрі «ССМ-Тяжмаш». Завдяки йому виготовлятимуться спеціальні моделі. Вони будуть застосовуватись для лиття елементів, які використовуються для агрегатів. За планом на 3D-принтері виготовлятиметься третина всіх необхідних підприємству форм.

Генеральний директор дивізіону "Северсталь" пояснив рішення використати нові технології. За його словами, освоєння таких новинок є перспективним напрямком для підприємства. Завдяки використанню нового обладнання якість продукції стане вищою. Крім того, виробництво відбуватиметься набагато швидше. Для того, щоб виготовити одну модель потрібно було витратити 3 доби. Це модель периферійної плитки. Вона відноситься до піднасадкового пристрою для повітронагрівача доменної печі. Завдяки 3D-принтеру на її створення йде 16 годин.

Сам собою принтер займає мало місце. Він нагадує порожній куб. При цьому тривимірний друк на ньому виконується відповідно до всіх нинішніх вимог та стандартів. Його використання дозволить створювати ливарне оснащення в рази швидше. При цьому вона буде набагато якіснішою. Але головною його заслугою є виключення людського чинника. Моделі створюються з екологічно чистого біорозкладного пластику. Він зовсім не шкодить здоров'ю. Механізм пристрою створює шари з нитки. Нитка є пластмасовою. Таким чином утворюється майбутня модель. Яких параметрів вона має бути, зазначає оператор. Ця інформація вноситься до програми. Вона працює через вбудований планшет.

23 січня 2018
30 січня 2018