• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Норнікель при рафінуванні нікелю використовують нові технології.

18 січня 2018
Норнікель при рафінуванні нікелю використовують нові технології.

Кольська ГМК увела в роботу нові ванни в цеху електролізу. Цей пусковий комплекс був запущений в експлуатацію в рамках проекту із введення в технологічний ланцюжок методу електроекстракції. Інвестиційний проект передбачає виняток із технології плавки анодів з нікелю . Заміною ним стане порошок із нікелю — сировина для виробництва товарного металу. Його одержання забезпечують трубчасті печі. За словами Ігоря Ришкеля, гендиректора Кольської компанії, введення в експлуатацію нових ванн електролізу – важлива подія. Воно є етапом впровадження у виробництво інноваційного методу вироблення нікелю . Перший пусковий комплекс містить 42 резервуари. Це сучасні ємності змінили старе обладнання. У ньому під час проведення електролізу застосовувалися розчинні аноди. Однак сьогодні така технологія належить до застарілих. До того ж вона дуже трудомістка, враховуючи, що кожне наступне завантаження вимагає попереднього розбирання та очищення ванни. Слід враховувати і те, що за електролізу спостерігається втрата металів.

У нових ваннах у процесі вироблення електролітного нікелю застосовуються нерозчинні аноди. Період їх експлуатації становить близько п'яти років. Ще одна перевага нових резервуарів — їх велика місткість у перерахунку на аноди, що розміщуються. Вони не потребують чищення, втрати кольорових і дорогоцінних металів практично дорівнюють нулю.

Використання інноваційних технологій допоможе компанії зменшити операційні витрати. При виробництві зменшаться втрати металу, буде підвищено якість продукції. Ще один важливий пункт – зниження впливу на навколишню природу. Завдяки методу електроекстракції із технології вдалося виключити анодну дугову піч. Результатом стало зменшення викидів в атмосферу пилу із вмістом нікелю та діоксиду сірки. Модернізацію планується інвестувати понад 20 млрд рублів.

17 січня 2018
21 січня 2018