• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Сибірська генеруюча компанія інвестує у ремонт Томь-Усинської ДРЕС

27 березня 2018
Сибірська генеруюча компанія інвестує у ремонт Томь-Усинської ДРЕС

Сибірська генеруюча компанія повідомила про свої інвестиційні плани. Цього року вона вкладе у ремонт Томь-Усинської ДРЕС. Це найбільша станція у Кемеровській області. Розмір інвестицій складе 869 млн. рублів. Ремонту підлягає основне та допоміжне обладнання станції. Особлива увага приділяється двом турбінам. Вони підлягають запланованому капітальному ремонту. Це ж стосується і котлоагрегатів. Усього їх чотири штуки.

Нагрівальні поверхні казанів важать 345,5 тонн. Вони будуть повністю замінені. Рішення було ухвалено у зв'язку з продуктивністю станції. На ній потрібно й надалі забезпечувати надійність. Також це стосується й економічності обладнання. Завдяки цьому забезпечуватиметься попит на електроенергію. Причому споживається вона у Кузбасі. Потрібно забезпечувати попит також за його межами.

Томь-Усинська ДРЕС знаходить недалеко від міста Новокузнецьк. Якщо точніше, то відстань 25 км. Вона покриває базові навантаження енергосистеми Кузбасу. На сьогоднішній день потужність станції становить 1345,5 МВт. Йдеться про електричну потужність. Щодо теплової, то вона встановлена на рівні 194 Гкал/год.

Основним обладнанням станції є вісімнадцять парових казанів. До того ж, сюди входять парові турбіни та генератори. Їх кількість дорівнює дев'ять одиниць. Як паливо використовується кам'яне вугілля. Його станцію отримають із кузбаського вугільного басейну. Ремонтні роботи мають стартувати найближчим часом. Завдяки заміні обладнання, має зрости показник енергоефективності. Крім того, забезпечуватиметься безперебійне постачання електроенергії до найближчих поселень.

26 березня 2018
4 квітня 2018