• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Китай продовжує боротися за чисту екологію

26 червня 2018
Китай продовжує боротися за чисту екологію

Китайський уряд продовжує запроваджувати нові заходи у боротьбі за екологію. Днями було вирішено запровадити заборону створення нових підприємств. Йдеться про металургійні, алюмінієві та коксохімічні заводи. Забороняється їх будувати у деяких промислових районах. Це стосується тих регіонів, де і так високий рівень забруднення. Заборона спрямована на те, щоб запобігти подальшому забрудненню. Отже, можна мінімізувати негативні наслідки виробничої діяльності.

У списку районів є провінція Хебей. Також сюди входять міста Тяньцзінь та Пекін. На додаток внесли дельту річки Янцзи. У цій частині знаходиться місто Шанхай. Раніше у цих місцях діяли обмеження. Вони були запроваджені перед зимовим періодом. Стосувалося це виплавки чавуну та сталі. Крім того, вони поширювалися на випуск агломерату, цементу тощо. Обмеження діяли до березня. Проте відомо, що деякі підприємства вони все ще поширюються.

Уряд розробляє нову програму. Триватиме вона три роки. Програма спрямовано мінімізацію шкідливих викидів в атмосферу. Це дозволить знизити рівень забруднення довкілля. Одним із пунктів програми є опалення житла. Так пропонується припинити при цьому використовувати вугілля. Натомість застосовуватиметься електроенергія або природний газ.

Окремим питанням є перевезення вантажів. Влада пропонує максимально перейти на залізничний транспорт. На початку місяця була заява Міністерства екології та довкілля. Відповідно до нього розшириться система природоохоронного моніторингу. Торкнеться це низка додаткових міст та районів. Нові інспекції будуть проводитися з червня до квітня 2019 року. Під них потраплять промислові підприємства.

25 червня 2018
3 липня 2018