• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Компанія KAZ Minerals має намір реалізувати проект з освоєння Баїмське родовище

19 вересня 2018
Компанія KAZ Minerals має намір реалізувати проект з освоєння Баїмське родовище

Нещодавно відбулася робоча зустріч заступника голови уряду Російської Федерації. Він є повноважним представником Президента Р. Ф. у ДФО. Він зустрічався із головою Ради директорів компанії KAZ Minerals. Зустріч проходила у Владивостоці. Саме тоді проводився четвертий Східний економічний форум. У ході зустрічі було розглянуто низку важливих питань.

Основною темою був проект із освоєння Баїмської групи родовищ. Це найбільший greenfield проект у галузі мідного видобутку. Причому він найбільший у світі. Для реалізації проекту буде зведено Баїмський гірничо-збагачувальний комбінат. Будівництво схвалено та процес стартував. Нове підприємство є ключовим проектом. Йдеться про розвиток Далекого Сходу та Північного морського шляху.

Нині на майданчику будується підстанція. Вона буде підключена до ПЛ 110 кВ «Білібіно-Кекура-Піщанка». Вже закінчено перед-ТЕО, яке здійснювалось за стандартами JORC. Виробничий процес планується запустити у 2024 році. Вийти на повну потужність підприємству буде нелегко. Для цього буде збудовано енергоміст. Він з'єднає Усть-Середньоканську ГЕС (Магаданська область) та Баїмську площу.

Компанія KAZ Minerals займається видобутком міді. Переважно вона функціонує у Казахстані. Її акції котуються на основних світових фондових біржах. У її власності є чотири діючі копальні. Також вона має три збагачувальні фабрики. Вони розташовані у Східно-Казахстанській області. Крім того, компанія має мідне родовище Бозимчак. Воно знаходиться у Киргизстані. Є ще три проекти зростання. На реалізацію нового проекту буде виділено понад 260 млрд рублів.

17 вересня 2018
25 вересня 2018