• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На словацькому меткомбінаті US Steel скоротиться чисельність співробітників

9 серпня 2019
На словацькому меткомбінаті US Steel скоротиться чисельність співробітників

Американська компанія US Steel має металургійний комбінат у Словаччині. Він зветься U. S Steel Kosice (USSK). У свою чергу, комбінат має низку відокремлених підрозділів. Повідомляється, що компанія має намір скоротити чисельність працівників комбінату. Це буде здійснюватись до кінця 2021 року. Повідомляється, що штат буде скорочено на 20%. У кількісному вираженні вони зменшаться на 2,5 тис. осіб. Таке рішення пояснюється гострою потребою. Нині склалися непрості умови над ринком. Компанії важко конкурувати з іншими підприємствами. Тому для збереження бізнесу вона змушена йти на такий крок.

Цікаво, що US Steel знову зробила винними своїх конкурентів. Проте вона визнала, що причини складнощів не лише у цьому. Керівництво компанії уточнило, що вона зазнає складних часів. Останніми роками суттєво збільшився обсяг витрат підприємства. Це з тим, що підвищилися тарифи на електроенергію. Також уп'ятеро зросли платежі за викиди вуглекислого газу. Для порівняння беруться дані за минуле літо. Усе це разом негативно позначилося діяльності компанії. Звичайно, погіршилися її фінансові та виробничі результати.

Наприкінці минулого місяця на комбінаті вже відбулися зміни. Так довелося зупинити одну доменну піч. Таким чином, зараз працюють два. Це довелося зробити, щоб знизити витрати підприємства. Крім того, головними споживачами продукції компанії є підприємства автомобілебудівної галузі. Але зараз Євросоюз поступово переходить на виробництво електрокарів. Через це сталева продукція комбінату вже не така затребувана.

8 серпня 2019
14 серпня 2019