• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Казахстанські потужності з виробництва феросплавів будуть споруджені у Киргизстані.

3 березня 2011
Казахстанські потужності з виробництва феросплавів будуть споруджені у Киргизстані.

У місті Таш-Кумир (Жалал-Абадська область Киргизстану) з середини весни 2011 року розпочнеться спорудження нового казахстанського заводу з випуску феросплавів. Підприємство отримає назву «Авінен» та перероблятиме відходи шахт, які видобували вугілля на околицях міста Таш-Кумир. На думку експертів, які аналізували майбутній кар'єр для видобутку сировини, його запасів вистачить надовго: відходи вугільного видобутку накопичувалися протягом 30-40 років.

Як повідомив представникам засобів масової інформації Мамідалі Кулдишев (виконувач обов'язків мера цього міста), вже сьогодні під територію нового феросплавного заводу виділено ділянку розмірами близько 20 Га. Рішення про початок зведення виробничих потужностей нового феросплавного заводу в Жалал-Абадській області було прийнято в результаті двосторонніх переговорів, коли республіку Казахстан відвідувала Роза Отунбаєва, яка обіймає посаду президента Киргизстану.

На думку учасників переговорів, підприємство, яке незабаром зросте у місті Таш-Кумир, принесе чималу користь обом сторонам. Адже окрім феросплавів, які є затребуваним і дорогим компонентом для виробництва легованих сталей, завод «Авінен» дасть людям нові робочі місця та послужить значною віхою для розвитку економіки обох республік.

2 березня 2011
4 березня 2011