• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Новини з «Титанової долини»: у квітні територія ОЕЗ може збільшитися у шість разів

22 березня 2011
Новини з «Титанової долини»: у квітні територія ОЕЗ може збільшитися у шість разів

За повідомленнями РІА «Новости», у квітні поточного року адміністрацією Верхньої Салди буде підписано пакет документів, що дозволяють збільшити територію особливої економічної зони до 1800 гектарів. Нагадаємо, що в початкових угодах йшлося лише про 300 гектарів, які виділяє адміністрація округу під реалізацію проекту «Титанова долина».

За повідомленнями глави обласного уряду, Анатолія Гредіна, загальна сума вкладень, необхідних на реалізацію проекту, становитиме близько 50 млрд. рублів, значну частину яких буде внесено резидентами ОЕЗ.

Ініціатори проекту (корпорація «ВСМПО-Авісма» та керівництво Свердловської області) і сьогодні ведуть переговори з потенційними інвесторами. За їхніми повідомленнями, пропозицію про співпрацю отримали керівники близько ста організацій, а рішення про участь у проекті наразі ухвалили п'ять компаній. Це ЗАТ "Уралінтех", ТОВ "Плазма Інжиніринг", спільне російсько-німецьке підприємство "SR Systematics Group GmbH", Група Компаній "Коштовні метали Уралу" та ЗАТ "НВП Машпром". Загалом у проекті «Титанової долини» як резиденти візьмуть участь близько 15 підприємств.

Закінчити підготовку конструктивного принципу роботи та розвитку ОЕЗ «Титанова долина» планується у травні поточного року. Для резидентів особливої економічної зони уряд країни передбачає пільгові податкові умови щодо ввізного мита на закордонні товари щодо володіння землею, транспортом, а також особливі умови з податків на прибуток.

21 березня 2011
23 березня 2011