• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Потанін відмовився продавати акції «Норільського нікелю»

2 червня 2011
Потанін відмовився продавати акції «Норільського нікелю»

Співвласники «Русалу» Леонард Блаватник та Віктор Вексельберг запропонували Володимиру Потаніну продати контрольовану ним частку активів «Норільського нікелю» та отримали відмову. Нагадаємо, що пану Потаніну належить 30% акцій гірничо-металургійної компанії. Інформація про точну суму, що фігурувала у реченні, не розголошується, однак у коментарях, які публікуються у ЗМІ, йдеться про те, що бізнесмену було запропоновано адекватну по ринку ціну. На думку фінансових аналітиків, актуальна цифра контракту може коливатися в коридорі між 14,3 мільярдами доларів (ціна акцій ГМК наприкінці травня) та $19,2 млрд. (на підставі цін на акції в останній оферті «Норнікелю» «Русалу», озвученій у у лютому поточного року).


На думку Вексельберга і Блаватника, така угода могла б покласти край конфлікту, що триває вже кілька років між акціонерами «Норнікеля». Однак категорична відмова Потаніна звів на «ні» спроби бізнесменів вирішити суперечку, що тривала, тому до оферти справа так і не дійшла.


Раніше повідомлялося, що співвласники UC Rusal ще наприкінці квітня пропонували Володимиру Потаніну подумати над продажем підконтрольного пакету "Норільського нікелю". Тоді готовність взяти участь в угоді також висловили Олег Дерипаска та Роман Абрамович. Розглядалася можливість залучення інвестицій та Михайла Прохорова (ще одного власника «Русала»).


1 червня 2011
3 червня 2011