• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

У Свердловській області створять титановий кластер

12 червня 2012
У Свердловській області створять титановий кластер

На базі ОЕЗ Титанова долина планується створення спеціалізованого кластеру, який буде присвячений питанням інноваційних технологій у галузях обробки та використання титану. У його рамках буде організовано дослідницький центр та технопарк, на виробничих потужностях якого теоретичні наукові розробки пройдуть практичну обкатку. Розробки, що пройшли тестування на устаткуванні технопарку, передаватимуться резидентам «Титанової долини».

Дослідницький центр титанового кластера буде створено на базі УрФУ (Уральського федерального університету), а технопарк — неподалік території ОЕЗ, і використовувати його потенціал зможуть не тільки організації з «Титанової долини», а й невеликі компанії, які не є резидентами Особливої Економічної Зони.

Проект інноваційного титанового кластера вже отримав схвалення Міністерства економічного розвитку Російської Федерації: його представники вважають ідею створення такого підприємства однією з найкращих. Зі ста проектів територіальних кластерів, що беруть участь у конкурсі, комісія Мінекономрозвитку відібрала 15 найбільш перспективних, до яких увійшло і титанове об'єднання. Наразі переможці конкурсу можуть розраховувати на матеріальну підтримку держави.

11 червня 2012
13 червня 2012