• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Частка воронезьких нікелевих копалень вирішена

16 липня 2012
Частка воронезьких нікелевих копалень вирішена

ФАС Росії (Федеральна Антимонопольна Служба держави) дозволила УГМК викупити активи Медногорського мідно-сірчаного комбінату, який є фактичним власником ліцензії на розробку нікелевих родовищ Воронезької області – Єлкінське та Єланське. Таким чином, ВАТ Уральська гірничо-металургійна компанія юридично стане повноправним власником ММСК та всіх його активів (які раніше формально були лише частково володінням УГМК).

Клопотання про придбання Медногорського комбінату представники уральської групи компаній подали до ФАС на початку минулого місяця. Співробітники держструктури розглянули прохання, і, спираючись на Закон про конкуренцію, що діє в Росії, прийняли з питання позитивне рішення.
У світлі останніх подій (у числі яких також нещодавня відмова «Норільського нікелю» від оскарження результатів конкурсу на право розробки надр у Новохоперському районі) можна вважати, що частка Єлкінського та Єланського мідно-нікелевих родовищ вирішена остаточно. Залишається відкритим лише питання узгодження проекту розробки з громадськістю Волгоградської та Воронезької областей, що вважає нікелеве виробництво небезпечним екології краю. Проте, за словами генерального директора УГМК – Андрія Козицина, видобуток нікелю на родовищах вестиметься шахтним способом, а переробка – здійснюватиметься у Кіровоградській області. Тому проект загрози для екології краю не несе, а отже, не повинен викликати народних хвилювань, вважає голова уральської компанії.

13 липня 2012
18 липня 2012