• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Aperam пропонує зробити політику освіти цін на нержавіючу сталь більш гнучкою

13 вересня 2012
Aperam пропонує зробити політику освіти цін на нержавіючу сталь більш гнучкою

"Нержавіючий" підрозділ "ArcelorMittal" - компанія "Aperam" - пропонує оптимізувати ціноутворення щодо продукції з нержавіючої сталі. На думку голови організації — пана Дармаяна, чинний сьогодні механізм визначення цін у секторі малоефективний і потребує доопрацювання.

Нагадаємо, що зараз виробники нержавіючого прокату, як правило, формують власні прайс-листи з прив'язкою до двох параметрів: базової вартості металу (коректованої вкрай рідко) і так званим «доплатам» (надбавці, що змінюється щомісяця пропорційно коливанням вартості легуючих елементів). Така система часто дає "збої". Наприклад, нещодавно провідні європейські виробники нержавіючої сталі (Outokumpu, Aperam, ThyssenKrupp та Acerinox) знизили доплати на сплави, проте покупці металу з доларової зони не відчули змін, оскільки стрибків котирувань євро стосовно долара США практично нівелювали цю різницю.

У зв'язку з недостатньою гнучкістю діючої системи ціноутворення виконавчий директор «Aperam» запропонував оновити існуючі механізми. «Ми повинні оперативніше реагувати на ринкову обстановку, тому наша компанія пропонує ввести систему з короткостроковою дією цін і можливістю гнучкої їх зміни в залежності від котирувань нікелю, що щодня змінюються, на біржах» — прокоментував ситуацію пан Дармаян.

12 вересня 2012
14 вересня 2012