• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Норільський нікель: черговий крок у проекті співпраці з Індонезією

12 вересня 2012
Норільський нікель: черговий крок у проекті співпраці з Індонезією

У рамках саміту «Азіатсько-Тихоокеанське економічне співробітництво-2012» (який вперше пройшов на території Російської Федерації), голова Правління ГМК «Норільський нікель» Володимир Стржалковський провів робочу зустріч з Президентом Індонезії С. Б. Юдойоно . Результатом переговорів стало підписання «Угоди про наміри», що регламентує відносини сторін під час реалізації спільних проектів «Норільського нікелю» та індонезійського Міністерства промисловості.

На зустрічі, яка передувала підписанню згаданого вище документа, сторони обговорювали можливість участі «Норнікеля» в освоєнні мідно-нікелевих родовищ Індонезії та перспективи будівництва (також за участю російської компанії) великого мідеплавильного комплексу на території республіки. У ході переговорів представник російської компанії, який планує інвестувати в проект, порушив питання про надання пільг для майбутнього спільного підприємства та отримав від співрозмовника підтвердження про готовність уряду Індонезії надати такі преференції.

Надра Індонезії цікавлять менеджмент "Норільського нікелю" давно. Перший російсько-індонезійський "Меморандум про взаєморозуміння" (тоді - з компанією Nusantara Smelting) керівництво компанії підписало ще у травні минулого року. Нині ж відносини між ГМК та урядом найбільшої країни Південно-Східної Азії розвиваються динамічніше: сторони запланували перейти до етапу проведення проектних робіт з деяких об'єктів уже до кінця поточного року.

10 вересня 2012
13 вересня 2012