• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Історія металопрокату

14 листопада 2012
Історія металопрокату

Історія появи виробів металопрокату пов'язується насамперед з винаходом перших потужних парових машин. Цей грандіозний винахід допоміг вченим та інженерам у розробці перших технологій виробництва сталевих громіздких листів та труб шляхом надшвидкісної обробки дуже великої кількості металу.

Більшість істориків вважає, що й тут чималу роль відіграв «всюдисущий» Леонардо да Вінчі. Він не лише зміг описати технологію металопрокату, а й допоміг втілити її у життя. Металопрокат почав швидко розвиватися з 19 століття завдяки масовому будівництву залізничних колій. Це відбилося і на характері продукції, що розповсюджується, якою і були протягом багатьох років саме залізничні рейки. Трохи пізніше ці вироби стали основою розвитку багатьох галузей як зарубіжної, а й вітчизняної промисловості, саме, суднобудування, машинобудування, оборонної промисловості — танкобудування тощо.

Цей факт насамперед говорить про міцність та доступність виробів металопрокату. Ще однією перевагою металопрокату є можливість витримувати величезні навантаження та перепади температури при відносно невеликій вазі самого виробу. І, нарешті, обивателю із середнім статком, що починає будівництво, використання металопрокату гарантує швидкість і легкість зведення конструкцій будь-якого типу. Сьогодні вироби металопрокату, що виробляються в металургії, відрізняються великою різноманітністю: швелери, листи зі сталі, труби, арматура, куточки тощо.

Вироби металопрокату виготовляються на прокатному верстаті та є результатом складного та неймовірно трудомісткого процесу. Існує також безліч різноманітних класифікацій даної продукції і безліч її видів. Тому зорієнтуватися і підібрати вид металопрокату, що найкраще підходить для того чи іншого виду споруди, досить складно. Справа в тому, що у виробництві та будівництві для певних цілей використовується різний металопрокат. Тому для вирішення цієї проблеми найкраще звертатися за порадою до продавця-консультанта. Отже, виділяють такі види металопрокату: чорний металопрокат, кольоровий, сортовий, фасонний та листовий види.

Листовий металопрокат виділяють як особливу групу виробів. Це оцинковані або сталеві листи, що використовуються у машинобудуванні та при будівництві.

13 листопада 2012
15 листопада 2012