• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Ринок кольорових металів чекає на чергове зниження цін

5 квітня 2013
Ринок кольорових металів чекає на чергове зниження цін

Ринок кольорових металів чекає на чергове зниження цін — вважають аналітики одного з 12 провідних інвестиційних банків у світі — фінансової компанії «RBC Capital Markets». "Оператори ринку побоюються, що в найближчій перспективі тенденції профіциту кольорових металів на глобальних торгових майданчиках збережуться, що підштовхне котирування в секторі до домінуючих "ведмежих" трендів", - кажуть експерти міжнародного банку.

Колеги аналітиків "RBC" - співробітники компанії "Phillip Futures" (Сінгапур), підтверджують описані вище настрої на ринку. «Весь сегмент торгівлі сировинними активами знаходиться зараз у „тривожній“ зоні і готовий відреагувати на ситуацію корекцією цін», – коментує стан речей представник організації – експерт Кер Чунь Янь.

Загалом, на думку трейдерів сектора, негативні мотиви в настроях операторів ринку кольорових металів цього тижня викликали песимістична економічна статистика. «По-перше, це далекий від „райдужного“ індекс PMI по Китаю, по-друге — негативні дані щодо наявності металів на складах бірж (зокрема — запаси міді, що рекордно виросли), і, по-третє, — невеселі новини з єврозони, де , За підсумками минулого місяця, був зафіксований ще більш відчутний спад виробничої активності, ніж у лютому та січні» - описують те, що відбувається майстри бізнес-аналізу.

Тим часом до кінця поточного тижня — у п'ятницю, 5 квітня — середні ціни на кольорові метали (за даними провідних світових торгових майданчиків) виглядали так: нікель продавався за вартістю 16,08 тис. USD за тонну, мідь — 7,45 тис. ., алюміній - 1,95 тис., олово, цинк, свинець - 22,8; 1,95 та 2,03 тис. доларів США за тонну металу відповідно.

2 квітня 2013
7 квітня 2013