• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Зі східної частини кар'єру Південний здобуті перші тонни руд нікелю та міді.

7 квітня 2013
Зі східної частини кар'єру Південний здобуті перші тонни руд нікелю та міді.

Цього тижня робітники гірничо-металургійної компанії (ГМК) «Кольська» розпочали видобуток мідно-нікелевої руди у східній частині кар'єру «Південний» Жданівського родовища (Мурманська область, Печенський район, околиці міста Заполярний). Техніка «Кольської» вивезла з кар'єру перші 90 тис. тонн сировини, яка була видобута на ділянці відкритим способом. "Такий метод вилучення руд буде практикуватися в цій частині родовища протягом 3-4 років", - озвучують перспективи кар'єру співробітники гірничо-металургійної компанії. «Наші потужності зі збагачення мідно-нікельової сировини зараз демонструють виробничі показники на рівні 8,2 мільйона тонн на рік, і завдяки введенню в експлуатацію східної частини кар'єру „Південний“ нашому підприємству вдасться зберегти такі темпи і в майбутньому», — додають представники «Кольської». .

Відкрите акціонерне товариство «ГМК Кольська» було створено 1998 року злиттям активів компаній «Печенганікель» та «Северонікель». Сьогодні організація має у своєму розпорядженні найпотужніший виробничий комплекс, що об'єднав у собі підприємства з видобутку руд кольорових і дорогоцінних металів з потужностями з переробки вилученої з надр сировини (на базі заводів та комбінатів компанії здійснюється збагачення руд та виробництво електролітних міді та нікелю, а також виготовляються концентри. кобальту, паладію, золота, платини та інших металів). Частка організації у виробництві всієї російської міді становить 17%, а нікелю та кобальтового концентрату – 45% та 40% відповідно.

На даний момент у розпорядженні ГМК «Кольська» знаходяться вісім родовищ міді та нікелю, які зосереджені у двох рудних вузлах: «Західному» (селище Нікель) та «Східному» (неподалік згаданого вище м. Заполярний). Це родовища «Жданівське», «Заполярне», «Котсельваара», «Супутник», «Бистринське», «Тундрове» та «Верхнє». Власником 100% активів компанії є акціонери ГМК "Норільський нікель".

5 квітня 2013
8 квітня 2013