• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Останні звістки про стан світового ринку цинку

9 вересня 2013
Останні звістки про стан світового ринку цинку

Як показують останні статистичні дані про стан світового ринку цинку, з початку цього року і до травня місяця стійко спостерігався надлишок цинку обсягом сімдесяти п'яти тисяч тонн. Минулого року експерти підрахували, що надлишок становив майже сто дев'яносто вісім тисяч тонн, тому останні дані показують, що загальне виробництво цинку у світі зросло приблизно на чотири відсотки, відповідно до п'яти з половиною мільйонів тонн. У цей же час споживання цього металу в усьому світі збільшилося на шість із половиною тисяч тонн, відповідно до п'яти мільйонів та двохсот п'ятдесяти п'яти тисяч тонн цинку.

За нещодавніми підрахунками фахівців Research and Markets очікується збільшення міжнародного ринку цинку на чотири з половиною відсотки в найближчі п'ять років. Це призведе до того, що у 2018 році загальна вартість цього виду цінного металу стане понад тридцять чотири мільярди доларів.

Прогнозується, що провідними видами попиту, які почнуть зростати в найближче майбутнє, стане попит на цинковий метал для виготовлення оцинкованої сталі, яка буде застосовуватися в будівельному секторі, на різні цинкові сплави, а також лиття для цинку для більш продуктивного автомобілебудування, а також для інвестицій в Найефективніший розвиток інфраструктури. І, як очікується, перешкодою цього може стати збільшення витрат за електроенергію, і навіть спроби виробників цинку знизити постійні витрати, додатково поліпшивши якість продукції.

У перше півріччя цього року світовий ринок показав значний надлишок на складах рафінованого цинку, кількість якого становила сто сорок чотири тисячі тонн. Минулого року цей показник становив сто п'ятдесят сім тисяч тонн. Можна помітити, що зміна незначна, до того ж кількість цинку на ринку продовжує збільшуватись. На думку експертів, така ситуація на ринку виникла через те, що за весь звітний період виготовлення рафінованого цинку склало шість з половиною мільйонів тонн, тоді як споживання становило трохи меншу кількість — шість мільйонів чотириста тисяч тонн цинку.

На думку експертів, якщо сьогоднішня ситуація продовжуватиметься й надалі, то незабаром усе більша і більша кількість цього цінного металу буде накопичуватися на складах без реалізації та споживання, що призведе до досить стрімкого зниження цін на цинк у всьому світі, і, як результат , експорт почне зменшуватись.

29 серпня 2013
10 вересня 2013