• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Успіхи та невдачі Челябінського цинкового заводу цього року

10 вересня 2013
Успіхи та невдачі Челябінського цинкового заводу цього року

Як повідомляють представники Челябінського цинкового заводу, за перше півріччя цього року завод значно збільшив обсяги виробництва товарного цинку та його сплавів. Це збільшення було зафіксовано на рівні п'яти відсотків і відповідно до вісімдесяти з половиною тисяч тонн. Ці показники порівнювали з аналогічними показниками минулого року, і на підставі отриманого результату експерти зауважили, що збільшилися не тільки обсяги виробництва, а й сама реалізація цинку на російському ринку, що склала сімдесят один відсоток цього цінного металу в першому півріччі цього року порівняно з шістдесятьма п'ятьма відсотками у першому півріччі минулого року.

У той же час, дочірнє підприємство Челябінського цинкового заводу під назвою Nova Цинк, яке знаходиться в Республіці Казахстан, за результатами першого півріччя цього року виготовило на п'ять відсотків менше цинку, ніж у першому півріччі минулого року, що склало майже шістнадцять тисяч тонн. У той же час виготовлення свинцю показало більш високі результати, а саме збільшення виробництва на вісімнадцять відсотків і, відповідно, дві з половиною тисячі тонн.

Друге дочірнє підприємство The Brock Metal Company Ltd, яке знаходиться у Великій Британії, у першому півріччі цього року показало аналогію до зменшення реалізації цинкових сплавів, а саме на сімнадцять відсотків менше, ніж за аналогічний відрізок часу минулого року, і, відповідно, це склало дванадцять тисяча тон.

Челябінський цинковий завод відомий як один із найбільших виробників металевого цинку, а також різноманітних сплавів, створених на його основі. За статистикою, за минулий рік було зафіксовано виробництво ста шістдесяти тонн цього цінного металу.

Як повідомили експерти, за перше півріччя цього року заводом було отримано чистих збитків на суму п'ятдесят шість мільйонів рублів, що склало за міжнародними стандартами фінансової звітності набагато менші збитки, ніж минулого за аналогічний час минулого року, коли чисті збитки становили п'ятсот тридцять мільйонів рублів. .

Основними причинами, через які передбачають появу чистих збитків, називають незначне зниження виручки, появу цього року збільшення собівартості цинку, а також збільшення комерційних витрат заводу.

9 вересня 2013
11 вересня 2013