• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Досі у світі зберігається значний дефіцит свинцю

11 вересня 2013
Досі у світі зберігається значний дефіцит свинцю

Як показують аналітичні дослідження, сьогодні у світі можна спостерігати значний дефіцит такого цінного металу, як свинець, бо було зафіксовано його нестачу в кількості ста сімдесяти чотирьох тисяч тонн. Минулого року недостача була також присутня, але її величина обчислювалася в шістдесят тисяч тонн.

Така ситуація виникла на ринку через значний спад кількості видобутого свинцю, який склав майже два мільйони тонн, а отже видобуток знизився на десять відсотків.

Статистичні дані ясно показують, що загальна кількість такого цінного металу, як рафінований свинець, досягла показника в чотири мільйони двісті тисяч тонн, а попит на нього виявився набагато більшим — свинець потрібний у кількості чотирьох мільйонів чотирьохсот тисяч тонн.

Два роки тому, як показують підрахунки International Lead and Zinc Study Group, було зафіксовано деякий світовий надлишок у сумі ста п'ятдесяти шести тисяч тонн, потім наступного року надлишок зменшився до шістдесяти чотирьох тисяч тонн. Як кажуть фахівці World Bureau of Metal Statistics, минулого року спостерігалася деяка надмірна кількість свинцю, а саме п'ять з половиною тисяч тонн, тому що у світі підвищили обсяги виробництва на шістнадцять відсотків і, відповідно, до чотирьох мільйонів дев'ятисот тисяч тонн.

Через дефіцит свинцю, що виник у сьогодні, одним з найпопулярніших його джерел у світі стала вторинна переробка, яка дала можливість хоч і незначно, але поповнювати цю недостачу. На переробку для одержання свинцю відправляють у вигляді сировини друкарський шрифт, акумуляторні батареї, свинцева оболонка кабелів, балансувальні вантажі для автомобільних дисків, а також інші різноманітні вироби, що містять свинець.

Для цього на спеціальних підприємствах відкривають пункти прийому, в яких приймають брухт свинцю, що потім вирушає на подальшу переробку, і в результаті цілого комплексу дій виходить відмінної якості вторинний свинець у вигляді так званих чушок (або злитків). Ця діяльність є цілком законною та ліцензійною.

Саме завдяки такому ощадливому використанню такого цінного металу, як свинець, і з'явилася можливість ширше використовувати цей метал в автомобільній сфері, в будівельному секторі, а також для типографічних потреб.

10 вересня 2013
16 вересня 2013