• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

ВАТ «Мечел»: угоду з «Yildirim Group» завершено

22 січня 2014
ВАТ «Мечел»: угоду з «Yildirim Group» завершено

За даними, наданими Інтерфаксом, Відкрите Акціонерне Товариство «Мечел» завершило угоду з турецькою компанією «Yildirim Group» з продажу феросплавних активів, що належать йому. Вартість збагачувального комбінату "Схід", розташованого в Казахстані, і "Тихвінського феросплавного заводу" в Росії склала 425 млн. USD. Кошти, одержані компанією «Мечел» від продажу, мають бути спрямовані на погашення заборгованості за кредитами.

Консультантами з боку ВАТ «Мечел» під час укладання угоди виступали компанії Societe Generale Corporate and Investment Bank, Dechert LLP та ING Bank. Сама угода купівлі-продажу була підписана учасниками у серпні 2013 року.

Родовища "Схід", "Шевченко" (видобуток нікелю в Казахстані) та Закрите Акціонерне Товариство "ТФЗ" ("Тихвінський Феросплавний завод") входили до складу компанії Oriel Resources, яку в 2008 році придбало ВАТ "Мечел". Придбані підприємства «Схід» та «Тихвінський феросплавний завод» спочатку планувалося підготувати до продажу відповідно до нової холдингової стратегії. На даний момент усі феросплавні виробництва ВАТ "Мечела" (крім "ТФЗ", "Сходу" та "Шевченка" це "Братський завод феросплавів" та "Південно-уральський нікелевий комбінат") об'єднані в компанії Oriel Resources Ltd.

Yildirim Group є турецькою приватною групою, що складається з підприємств і компаній, що представляють десять галузей у різних країнах світу. Даній групі належить компанія «Eti Krom Inc», одне з найбільших підприємств у Туреччині, що спеціалізується на виробництві хромової руди та ферохрому найвищої якості. Групі також належить завод з виробництва ферохрому Vargon Alloys Ab, який сміливо можна назвати одним з найстаріших виробництв ферохрому в Швеції. Yildirim Group вважається найбільшою компанією з виробництва хромової крупнокускової руди і другим за рахунком виробником ферохрому.

На території родовища «Схід» знаходиться гірничо-збагачувальний комбінат із шахтою з видобутку руди та збагачувальною фабрикою для отримання хромового концентрату та руди. Запаси руди становлять близько 20,3 мільйонів тонн руди.

«ТФЗ» — «Тихвінський феросплавний завод» — може виробляти на рік до 120 тис. тонн ферохрому високо вуглецевого, який застосовується при виготовленні нержавіючої сталі. Як виробничу сировину завод використовує концентрат хромової руди, який, у свою чергу, виробляє ГЗК «Схід».

21 січня 2014
28 січня 2014