• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Проект «Екологічний Содерсберг» – дітище алюмінієвого заводу в Красноярську.

26 лютого 2014
Проект «Екологічний Содерсберг» – дітище алюмінієвого заводу в Красноярську.

Алюмінієвий завод у Красноярську цього року продовжує проект, розпочатий у 2013 році та спрямований на покращення екологічної обстановки. Розроблений комплекс екологічних заходів включає приведення в дію проекту «Екологічний Содерсберг». Основними етапами програми є вдосконалення системи, покликаної видаляти від електролізера забруднюючі речовини, для чого довелося внести зміни до початкової моделі катодного кожуха, а також зробити відповідні зміни у технологічних регламентах та стандартах робочих операцій.

Також відмінні результати минулого року показав проект із вторинного використання відходів підприємства. Завдяки активним діям сьогодні більше 60% відходів надходить у переробку як самим заводом, так і іншими міськими підприємствами. Серед відходів — ртутні лампи, вугільна піна, відпрацьовані олії, тара з поліетилену, металобрухт.

Такі кроки, спрямовані на охорону природи та довкілля, дали заводу можливість торік значною мірою зменшити викиди в атмосферу — цифра становила понад 3000 тонн. Олексій Немеров, який є начальником екологічного відділу КрАЗу, говорить про те, що підприємство у 2013 році успішно пройшло низку перевірок з боку природоохоронної прокуратури, Росприроднагляду та Ростехнагляду.

У 2014 році Красноярський алюмінієвий завод планує продовжувати заходи щодо подальшого зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Проект «Екологічний Содерберг» залишається провідним, оскільки чудово довів свою ефективність. Також заплановано переведення на нову модернізовану технологію електролізерів 2-х корпусів.

Також будуть введені в дію ще два дуже значущі проекти в анодному виробництві алюмінієвого Красноярського заводу. Один проект передбачає можливість збільшення ефективної роботи обладнання з газоочищення прокалювальних комплексів під час виготовлення анодної маси. Другий дасть можливість достатньою мірою знешкодити викид забруднюючих речовин від пекоплавців та складу пеку. На даний момент до завершальної стадії наближаються роботи з проектною документацією, також розглядається кандидатура підрядника серед іноземних компаній, які змогли заручитися добрими рекомендаціями. Загальна вартість проекту становить 670 млн рублів.

25 лютого 2014
3 березня 2014