• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Алюміній у побуті – популярні радіатори з високою теплопровідністю

12 березня 2014
Алюміній у побуті – популярні радіатори з високою теплопровідністю

Завдяки наявності цілого набору унікальних якостей алюміній останнім часом дуже широко застосовується у багатьох галузях промислового комплексу. Сфери використання матеріалу постійно розширюються та змінюються. До речі, для повсякденного побуту незвичайна сировина так само актуальна, як і для виробництва. Останнім часом дуже популярна серед різних верств населення користуються опалювальні радіатори, виготовлені з алюмінію. Здатність легкого сріблястого матеріалу забезпечувати високу тепловіддачу дозволяє виготовляти подібні опалювальні пристрої досить малих габаритів. Можливо, саме цим фактом пояснюється така висока популярність сучасної техніки, адже навіть невеликі розміри житлового приміщення дозволять зручно встановити компактний прилад.

Технічні характеристики подібної техніки легко видозмінювати, варіюючи кількість секцій у складі пристрою та відповідно довжину готового виробу. Окрема секція складається із стандартних елементів, таких як верхні та нижні колектори. Такі колектори з'єднуються між собою спеціальним вертикально розташованим каналом. Застосування додаткових конструктивних елементів збільшення робочої поверхні пристрою дозволяє додатково збільшити тепловіддачу радіатора.

Важливою характеристикою алюмінію в цьому контексті є не лише значна тепловіддача матеріалу, а й низький показник теплової інерції. Така якість забезпечує здатність сировини швидко реагувати на зміни температурного режиму та регулювати величину нагрівання приміщення залежно від нагальних потреб. Окрім іншого для радіаторної системи дуже важлива здатність витримувати високі тиски на елементи конструкції. Тут алюмінію немає рівних аналогів, саме нагрівальна техніка подібного типу, виготовлена з легкого сріблястого металу, є найбільш міцною і здатною витримувати значні робочі навантаження. На сучасному ринку сьогодні представлені різні модифікації таких приладів. Алюмінієвий радіатор залежно від особливостей конструкції може легко витримувати тиск як у шість, так і двадцять атмосфер. Сучасний дизайн радіатора з алюмінію та його привабливий зовнішній вигляд забезпечить естетичність такого нагрівача у будь-якому домашньому чи офісному інтер'єрі.

11 березня 2014
17 березня 2014