• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«KSP Steel»: робота продовжується

17 березня 2014
«KSP Steel»: робота продовжується

Павлодарська філія KSP Steel продовжує роботу за двома проектами, спрямованими на освоєння унікальних технологій, створених казахстанськими вченими. Зокрема, за новими технологіями ведеться виробництво феросилікоалюмінію, а також розробка кулепрокатного виробництва. У чому новаторство казахстанських технологій виробництва феросплаву? Це питання було поставлене Едуарду Креймеру, генеральному директору ТОВ «KSP Steel».

За його словами, основне нововведення — використання у виробництві сплаву високозольного вугілля, причому сама ідея не нова і вперше була озвучена в 1936 році, проте саме ТОВ «KSP Steel» змогло впровадити її в промислових масштабах. Навесні 2013 року почалася підготовка печі до першій виплавці, перший же метал був отриманий наприкінці травня минулого року.На даний момент випуск сплаву стабілізований, технологія освоєна, і тепер першочерговим завданням є збільшення продукції. року було запущено другу піч (потужність 24 МВТ), третю піч готується до здачі, при цьому планується розширення виробництва, при якому додатково встановлюватимуться ще три печі потужністю 33 МВТ і газоочищення, що дозволить отримати 70 тисяч тонн виплавки на рік.

Також реалізовані проекти дозволяють значно економити на сировині, оскільки вартість високозольного вугілля набагато дешевша, ніж компоненти, які використовуються на сьогоднішній день для виготовлення феросилікоалюмінію. Щодо збуту продукції, то вона досить затребувана в іноземних компаній: застосування казахстанського сплаву дає можливість заміни двох дорогих компонентів, необхідних при виплавці високоякісної сталі — металевого алюмінію та феросиліцію.

Надалі ТОВ «KSP Steel» розглядає розробку проекту на 200 тисяч тонн продукції, для якої планується встановлення 20 печей.

Проект, що стосується кулепрокатного виробництва, йде повним ходом - роботи на кулепрокатному стані завершені, виготовляються кулі діаметром від 40 до 100 мм. Потреба в даному продукті досить велика, оскільки кулі, що мелють, використовуються ГЗК, в цементному виробництві, а також на електростанціях. Щоправда, існують певні труднощі, пов'язані з нестачею сировини, проте проект із виробництва чавуну, що у стадії розробки, має вирішити цю проблему.

12 березня 2014
18 березня 2014