• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Ферросиліцій американського виробництва зростає в ціні

4 березня 2014
Ферросиліцій американського виробництва зростає в ціні

Важливість феросиліцію у виробництві сталі не викликає жодних сумнівів. Адже саме ця важлива технологічна сировина активно використовується в процесах розкислення всієї сталевої продукції спокійного типу, незалежно від марки та інших індивідуальних особливостей. Крім того, саме феросиліцій застосовується у легуючій сфері. Невелике додавання даного матеріалу до готового сталевого сплаву дозволяє значно підвищити робочі та технологічні властивості сталевих напівфабрикатів. Особливо потрібна сировина при виробництві сталей конструкційного та трансформаторного типу. Причому весь обсяг феросиліцію можна розділити на кілька сортів, залежно від належності сировини до того чи іншого типу сфера її застосування може дещо змінюватись. Так, група з низьким вмістом кремнію зазвичай використовується в розкислювальних процесах, які проходять в печі. У той же час збільшення кремнієвого вмісту дозволяє використовувати феросиліцій, як у пічному обладнанні, так і прямо в ковшах. Крім того, саме такий тип сплаву необхідний для плавки сталі електричним способом і у виробництві різних феросплавів маловуглецевого типу.

Враховуючи таку високу популярність матеріалу, можна зрозуміти постійне зростання потужностей у його виробництві. Проте тенденція збільшення обсягів постачання неспроможна компенсувати підвищений попит. У зв'язку з подібним співвідношенням матеріал зростає у ціні. Останнім часом особливо активно цей процес намітився на американському ринку феросплавів. Феросиліцій американського виробництва значно піднявся у вартості та має намір зміцнювати досягнуті позиції протягом найближчих кількох тижнів. На ринку металопродукції щодо феросиліцію спостерігається досить міцна стабільність, яка, однак, може трохи похитнутися через конкурентоспроможні імпортні постачання важливої промислової сировини.

Важливим фактором, що визначає ціну на такий матеріал, є процентний вміст кремнію у його складі. Саме на цьому факторі побудовано нормативну документацію, що регламентує виробництво феросиліцію. Зараз на ринку є сплави, в яких кремнієва частка становить від 18 до 92 відсотків. До речі, саме кремнієве наповнення визначає і властивості готового продукту, а значить, і можливість його застосування в тій чи іншій промисловій сфері.

3 березня 2014
5 березня 2014