• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Сучасні технології утилізації шкідливих відходів дозволять зробити виробництво більш безпечним.

10 березня 2014
Сучасні технології утилізації шкідливих відходів дозволять зробити виробництво більш безпечним.

Як відомо, виробництво сталевих напівфабрикатів є дуже небезпечним та шкідливим технологічним переділом. Справа тут не тільки в наявності шламів та підвищеної запиленості та загазованості робочої зони. Побічні продукти, пов'язані з виготовленням придатної товарної одиниці у цій галузі містять дуже шкідливі сполуки свинцю та цинку. Тому безпечна утилізація відходів такого виробництва для сучасного світу є дуже актуальною проблемою. Досить дієве та цікаве вирішення складного утилізаційного завдання запропонувала компанія Paul Wurth, яка зовсім недавно представила зацікавленим особам свою нову технологію Primus.

Принцип переробки відходів основного сталевого виробництва у новому комплексі полягає у повному відновленні початкових продуктів розпаду. Причому оснащення підприємств металургійного дивізіону подібною лінією пов'язане з чималим економічним ефектом. Адже новітнє обладнання дозволить не тільки вловлювати шкідливі відходи, що містять невеликі металеві домішки, а й виготовляти з них нову товарну продукцію, придатну для подальшого використання. До речі, наукова та винахідницька діяльність відомої компанії з Люксембургу Paul Wurth давно і широко відома всьому світу. Сьогодні на рахунку корпорації понад чотириста п'ятдесят запатентованих винаходів, які спрямовані на впровадження інноваційних технологій у багато сфер металургії. Революційні пропозиції щодо переробки сталеливарних відходів та викидів стали лише продовженням загальної спрямованості діяльності цієї компанії.

Використовуючи Primus шкідливі домішки, можна вільно трансформувати в цинковий оксид, який містить шістдесят відсотків чистого металу і чавун гранульованого типу. Надалі не складе великої праці отримати з гранул ливарний чавун. По суті, апарат є системою камер, які з'єднуються між собою підлоговими та стельовими отворами. Відходи, проходячи по відповідних рукавах через всі камери, послідовно осідають на пічне дно, перетворюючись з летючого виду на тверді стани. Після оснащення подібною апаратурою безпека сталеливарного виробництва суттєво зросте.

5 березня 2014
11 березня 2014