• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Norsk Hydro: в автомобільній промисловості очікується підвищення попиту на алюміній

13 травня 2014
Norsk Hydro: в автомобільній промисловості очікується підвищення попиту на алюміній

Найбільші алюмінієві компанії передбачають підвищення попиту легкий метал. Зокрема норвезька компанія Norsk Hydro збирається вкласти у свій новий проект щонайменше 180 мільйонів USD (130 мільйонів EURO). Враховуючи очікуване зростання попиту на алюміній, Norsk Hydro планує будівництво нового заводу в Німеччині, який вироблятиме автомобільний лист. Також компанія розраховує вкласти 45 мільйонів EURO у проект із будівництва підприємства в Німеччині, що переробляє алюмінієвий брухт. Американська компанія Alcoa, великий постачальник металу для автомобільної промисловості також сподівається, що попит на алюміній в автомобільному секторі збільшиться.

Такі висновки компанія Norsk Hydro робить на підставі того, що з початку 2014 року в порівнянні з останнім кварталом минулого року збільшився попит на машини класу преміум, також на зростання попиту впливає сезонний фактор. Донедавна ситуація на ринку алюмінію була в досить плачевному стані: доходи виробників значно скоротилися, як і потужності, що виробляються, під впливом цілого ряду факторів. Вартість легкого металу порівняно з 2008 роком, на який припав пік виробництва, зменшилася практично вдвічі — далося взнаки і глобальне надвиробництво, і зниження попиту, і чималі запаси на складах Лондонської біржі. Проте вже зараз намічається поліпшення ситуації, оскільки за переділами КНР попит на легкий метал залишається вищим за пропозицію, на що й роблять ставку великі алюмінієві компанії.

Незважаючи на падіння операційного прибутку за перший квартал 2014 р. на 28%, компанія Norsk Hydro розраховує на прогнози аналітиків, які впевнені, що попит на алюміній у 2014 році зросте на 2-4%.

Загалом світове виробництво алюмінію в березні зросло на 42 т. тонн порівняно з минулим місяцем, про що повідомила компанія International Aluminum Institute. Загалом запаси алюмінію на кінець першого кварталу становили 2,225 млн. т., тоді як у лютому ця цифра була 2,183 млн. т. прогнозуючи показник у 586 т. тонн, тоді як минулого року надлишок становив понад 1 млн. тонн.

Американська компанія Alcoa передбачає збільшення світового попиту на алюміній на 7%, порівняно з минулим роком. Відповідно, утворюється брак пропозицій, що автоматично підвищить вартість крилатого металу.

12 травня 2014
14 травня 2014