• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Олово: на Сонячній відновлюють виробництво, Індонезія знижує постачання

18 червня 2014
Олово: на Сонячній відновлюють виробництво, Індонезія знижує постачання

Далекосхідне відділення ВАТ «Ощадбанк Росії» розмістило інвестиції у новий проект відновлення виробництва на Сонячному збагачувальному підприємстві мідного, вольфрамового і олов'яного концентратів. У рамках проекту укладено угоду з Відкритим Акціонерним Товариством «Олов'яна рудна компанія» — саме ця компанія об'єднує активи, що колись належали Сонячному ГЗК: Перевальне та Фестивальне родовища та Сонячну збагачувальну фабрику. Основною метою проекту є відновлення старого та придбання нового обладнання, гірничої техніки, зведення об'єктів інфраструктури та відновлення капітальних об'єктів. Також проект передбачає введення в експлуатацію Фестивального родовища, що дозволить надати місця 250 робітникам. Інвестиції «Сбербанку Росії» у проект становлять 400 млн. RUB., Кредит продовжується на 60 місяців.

А Індонезія продовжує знижувати експорт олова — вже у березні показники порівняно з лютневими даними впали на 37,1%, таким чином склавши 5847,5 тонн проти 5997,5 тонн. Втім, такий стан речей не дивно — після того, як було введено обмеження на експорт цього металу (кінець серпня 2013 року), вже у вересні зовнішні постачання значно знизилися, те саме можна сказати і про період із жовтня до листопада. Втім, становище вирівнялося у грудні минулого року, проте до 2014 року дані знову показали за місяць позначку 5 тисяч тонн, і ці дані нижчі за ті, що були до обмежень щодо експорту на 30-40%. Загалом за оцінками аналітиків видобуток металу в Індонезії за рік впаде з 90 тисяч тонн до 60 тисяч тонн. Втім, зниження індонезійського експорту не дуже позначається на ринку, оскільки Лаос, М'янма та інші постачальники олова певною мірою справляються із завданням.

Оскільки Індонезія запровадила експортні обмеження, а внутрішня потреба в олові у Китаї продовжує знижуватися, виробники КНР налаштовані збільшення експорту олова. Цілком природно, що, враховуючи дефіцит пропозиції на олов'яному ринку, Китай як найбільший виробник цього металу поспішить зайняти звільнене місце. Через обмеження експорту з Індонезії аналітики очікують п'ятирічної нестачі пропозицій, яка певною мірою і компенсує поставки з КНР. За три останні роки вартість металу в Китаї на даний момент нижча за котирування на Лондонській біржі, на що впливають виробничі витрати.

17 червня 2014
23 червня 2014