• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«Сєвєрсталь»: обсяги поставок закордонним партнерам зростають

24 червня 2014
«Сєвєрсталь»: обсяги поставок закордонним партнерам зростають

Незважаючи на те, що ВАТ «Сєвєрсталь» на даний момент є однією з найбільш значущих вертикально-інтегрованих гірничодобувних та сталеливарних корпорацій, вона продовжує нарощувати потужності — зокрема, збільшуючи відвантаження металевого прокату закордонним автотранспортним виробникам, які мають підприємства в РФ та СНД. За перші чотири місяці цього року обсяги таких поставок зросли на 20% щодо аналогічного торішнього періоду, що склало 85 тисяч тонн. Одним з основних покупців "Сєвєрсталі" є Калузьке підприємство "Volkswagen Group Rus", за рахунок якого і відбулося основне зростання поставок - тут череповецький метал призначений для випуску моделі "VW Polo Sedan".

Ще один важливий споживач продукції "Сєвєрсталі" - альянс "Renault - Nissan" в Росії, з яким у компанії укладено договір про постачання металопрокату в період березень-серпень 2014 рік. При цьому запланований обсяг металопрокату «Сєвєрсталі» складає 82% від загальної потреби споживачів у Р. Ф. Також зросли обсяги поставок для компанії General Motors, оскільки череповецька продукція активно використовується у виробництві Matiz, Chevrolet Cobalt, Damas , Daewoo Nexia, Gentra, Spark і Lacetti. Закордонним виробникам автотранспорту ВАТ «Северсталь» відвантажує холоднокатаний, оцинкований та травлений гарячекатаний прокат.

Завдяки достатнім технічним можливостям компанія виробляє затребуваний у зацікавлених покупців сортамент, який застосовується в автотранспортній сфері та на підприємствах з переробки прокатного матеріалу. При цьому постачання постійно зростають, незважаючи на те, що продажі іномарок, що випускаються в Росії, навпаки, не надто високі. Збільшенню обсягів поставок також сприяло зростання виробничої потужності спільної компанії «Сєвєрсталі» та «Гонваррі» (Іспанія). У 2013 році компанія "Северсталь-Гонваррі-Калуга" встановила додаткову лінію, орієнтовану на виробництво вирубних заготовок, зведено ще один виробничий корпус. За рахунок цих заходів виробнича потужність зросла на 72 тисячі тонн річних, що загалом становило приблизно 240 тисяч тонн річних.

Така розстановка сил дозволить компанії розширити сортамент, задовольняючи при цьому попит іноземних споживачів, що збільшує попит. Зокрема, з квітня поточного року "Северсталь-Гонваррі-Калуга" виробляє заготовки під штампування "Skoda".

23 червня 2014
25 червня 2014