• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

ArcelorMittal скоригувала попередній прогноз

10 серпня 2014
ArcelorMittal скоригувала попередній прогноз

Світовий лідер з виробництва сталі, компанія «ArcelorMittal», переглянула свій попередній прогноз щодо доподаткового доходу EBITDA, врахувавши зниження вартості залізняку, яке негативно вплинуло на доходи від гірничодобувної діяльності компанії. Якщо раніше представники компанії припускали, що до сплати обов'язкових платежів показник прибутку становитиме близько 8 млрд. USD, то тепер, після податкових платежів, оплати амортизації, зносу та виплати відсотків прибуток навряд чи перевищить 7 млрд. USD.

Аналітики компанії «StarMine», яка належить до Групи «Thomson Reuters», що займається коригуванням аналітичних прогнозів, враховуючи їхню минулу діяльність, видала результат у сумі 7,5 млрд. USD, вказавши на зниження початкової планки через рівень видобутку, що знизився. За словами Інго Шахеля, аналітика Commerzbank, навіть у тому випадку, якщо ніхто не вірив у здійснення прибутку в розмірі 8 млрд. USD, нові дані виявилися навіть нижчими, ніж очікувалося на ринку. За припущенням Адітья Міталла, фінансового директора «ArcelorMittal», на зниження вартості залізняку значною мірою вплинув попит з боку КНР, який виявився нижчим за прогнозоване, і зростання пропозиції в 2014 році. Також фахівці ArcelorMittal скоригували передбачувану вартість руди цього року з позначки 120 USD/тонну до 105 USD/тонну. На період із липня по грудень середня прогнозована вартість руди становить 100 USD/тонну.

Незважаючи на те, що обсяги продукції ArcelorMittal, що випускаються, практично вдвічі перевищують показники конкуруючої компанії Nippon Steel, керівництво компанії впевнено заявляє про просування бізнесу. У зв'язку з цим прогнози на попит із боку США та Європи будуть збільшені навіть при тому, що на них відвантажується близько 2/3 всіх постачань. За словами Адітья Міталла, компанія з достатнім оптимізмом відноситься до світової економіки, оцінюючи перспективи розвитку різних країн. ArcelorMittal залишив на колишньому рівні прогноз щодо зростання світового споживання сталеливарної продукції, який становив 3-3,5%.

Загалом виробництво нержавійки у світовому масштабі в поточному році становитиме 40,2 млн тонн, що вище за минулорічні результати на 5,7%. При цьому аналітики впевнені, що зростання виробництва торкнеться всіх регіонів і країн. Обсяги китайського виробництва становитимуть понад 50% від загальної кількості — 20,2 мільйонів тонн нержавійки.

6 серпня 2014
12 серпня 2014