• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

"РУСАЛ" отримав схвалення на рефінансування

12 серпня 2014
"РУСАЛ" отримав схвалення на рефінансування

Світовий лідер з виробництва алюмінію компанія «РУСАЛ» отримала стовідсоткову згоду кредиторів щодо рефінансування кредитів загальною сумою понад 5 млрд. USD. Дана інформація надана у релізі «РУСАЛА», синдиковані кредити, для яких проводитиметься рефінансування, становлять 4,75 млрд. USD та 400 млн. USD. Сума чистої заборгованості компанії становила 10,3 млрд. USD, на освіту збитків великою мірою вплинуло різке падіння вартості легкого металу до мінімуму 4,5 років за зниження рівня надвиробництва, яка лише недавно відновилася.

Представники компанії впевнені, що домовленості, які «РУСАЛ» уклав з провідними банками, дадуть можливість збереження стабільних позицій щодо ліквідності до очікуваного зростання на ринку алюмінію та дозволять значною мірою змінити на краще профіль заборгованості.

Триває і робота «РУСАЛУ» в Іркутській області та Красноярському краї. На початку серпня Олег Дерипаска, генеральний керівник компанії, разом із основним менеджерським складом «РУСАЛА» провів огляд будівельних майданчиків. Також ним було проведено роботу на Братському заводі з виробництва алюмінію в комітеті, що займається бізнес системою «РУСАЛА». У ході роботи були розглянуті та обговорені проблеми, помічені в процесі змін, що відбуваються, а також основні завдання компанії. До ключових завдань О. Дерипаска відніс мінімізацію екологічного впливу на навколишнє середовище в ході робіт, що проводяться компанією, запровадження програми, що зменшує виробничі витрати, розширення сортаменту продукції, навчання персоналу, облік вимог з боку клієнтської бази та збільшення споживання продукції в 3 рази на внутрішньому ринку, що на рік становитиме близько 2 млн. тонн.

Керівник «РУСАЛУ» під час огляду будівельного майданчика Богучанського заводу з виробництва алюмінію ознайомився з перебігом будівельних робіт на об'єктах першого пускового комплексу. При цьому були розглянуті питання щодо будівельних робіт, оцінювалися інфраструктурні проблеми та способи їх усунення та готовність виробництва до діяльності у другому півріччі.

Також у планах «РУСАЛУ» запуск модернізованого виробництва на Кандалакшському заводі, який припаде на період липень-вересень 2014 року. Цей проект стартував на початку весни 2011 року, інвестиції становили близько 20 млн. USD.

10 серпня 2014
13 серпня 2014