• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Нержавіюча сталь набирає популярності у споживача.

4 серпня 2014
Нержавіюча сталь набирає популярності у споживача.

Фінська компанія «Outokumpu», основною сферою якої є виплавка нержавіючої сталі, протягом періоду з квітня по червень включно ще більшою мірою наростила виробничі потужності і, відповідно, фінансові показники, знизивши при цьому заявлені раніше втрати шляхом зменшення витрат і, незважаючи на негативний грошовий потік. Третій квартал обіцяє бути дещо гіршим за показниками. Незважаючи на невисоку вартість нержавіючої сталі в поточному році, компанія стабільно тримається на плаву, враховуючи, що її продукція широко затребувана в європейських країнах. За період із квітня по червень включно обсяги постачання продукції «Outokumpu» становили 675 тис. тонн. При цьому компанія продовжує покращити свої експлуатаційні якості, повністю відповідаючи очікуванням менеджменту.

У липні-вересні аналітики компанії прогнозують дещо більший збиток, ніж у другому кварталі з огляду на сезонне зниження на євроринку. Тим не менш, загальний попит на нержавіючу сталь буде досить високим, і «Outokumpu» розраховує на подальший прогрес, незважаючи на те, що темпи розвитку будуть менш швидкими. У поточному році компанія, крім реалізації активів, наростила випуск акцій, 30% яких належить державі. «Outokumpu» у квітні-червні поточного року знизила основні операційні збитки до рівня 6 млн. EURO, тоді як за попередніми підрахунками рівень збитків мав становити близько 13 млн. EURO. Третій квартал обіцяє бути більш вдалим щодо базової вартості нержавіючої сталі при зменшенні обсягів поставок.

У Швеції на поточний період виплавка нержавіючої сталі зросла на 6%, у Словенії рівень піднявся на 2% щодо аналогічного торішнього періоду. У Німеччині виплавка нержавіючої сталі зменшилася на 20% щодо такого самого періоду минулого року. За даними, наданими компанією «Damstahl», протягом перших шести місяців поточного року рівень споживання нержавіючої продукції був задовільним, друге півріччя також обіцяє бути стабільним щодо потреби в нержавійці у користувачів. Останнім часом нержавіюча сталь є затребуваним і широко використовуваним матеріалом, за очікуваннями аналітиків «Damstahl» попит на холоднокатану продукцію на європейських ринках зросте на 3-4% у 2014 році. На сьогоднішній день компанія «Damstahl» єдиний у своєму роді загальноєвропейський постачальник оптової продукції з нержавіючої сталі, що надає клієнтам за рік близько 66 тис. тонн сталі.

30 липня 2014
5 серпня 2014