• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

РМК готова зробити свій внесок у розвиток Челябінської області

20 серпня 2014
РМК готова зробити свій внесок у розвиток Челябінської області

Для найбільш ефективної роботи підприємств необхідна грамотна стратегія, про що й говорив Юрій Король, віце-президент «Російської мідної компанії», наприкінці червня поточного року за круглим столом під час обговорення шляхів розвитку Челябінської області та найбільшої результативності використання ресурсів Південного Уралу. Цей захід було організовано за підтримки міністерства промисловості та природних ресурсів Челябінської обл., Громадської палати Челябінської обл. та Челябінської філії Російської академії народного господарства.

Основний наголос в обговоренні робився на невміння повною мірою використовувати природні ресурси Челябінської області - показники видобутку корисних копалин становлять 1-1,3%. Такий низький відсоток для найбільших російських родовищ неприпустимий і, таким чином, гостро стоїть питання активного їх використання, на вирішення якого направлена група фахівців. Ще один напрямок зустрічі включав обговорення проекту спорудження Томінського ГЗК у Соснівському районі. Томінський і Михіївський комбінати є виробничими ланками «Російської мідної компанії», весь процес — від видобутку до отримання катанки і катодів — буде проводитися в Челябінській області, тоді як на цей період постачання концентрату на Карабашмедь йдуть із Казахстану. Такий ланцюжок позитивно позначиться на місцевому бюджеті — як обіцяють аналітики, податкові надходження від роботи обох виробництв становитимуть близько 60 млрд. RUB.

Не менш актуальним є питання виснаження сировинної бази Уралу. Родовища колчеданної руди, першоджерела одержання міді в останні століття, виснажені, при цьому вміст міді в порфіровій руді становить 1%, у колчеданній — близько 5%. І для більшого економічного ефекту вигідніше пускати у переробку більші обсяги, які становлять понад 10 млн. тонн гірничої породи. Також в обговоренні торкнулися теми Карабашмеді — з 2004 року, коли підприємство влилося в РМК, на заводі розпочалася глобальна реконструкція та модернізація, що триває й донині. Йдуть будівельні роботи зі зведення 2-го сірчанокислотного цеху - його запуск дасть можливість практично 100% переробки сірчистого ангідриду. На даний момент інвестиції в Карабашмедь становлять близько 11 млрд. RUB. Також наголошувалося на необхідності надання інформації громадськості на постійній основі щодо проекту будівництва Томінського ГЗК.

19 серпня 2014
25 серпня 2014