• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Уряд Карелії готовий підтримувати нові інвестиційні проекти

25 серпня 2014
Уряд Карелії готовий підтримувати нові інвестиційні проекти

Уряд Карелії здійснює проекти, спрямовані на збереження Надвоїцького алюмінієвого виробництва, крім того, планується розвиток нових виробничих підприємств, які будуть розміщуватися в селищі Надвоїці (район Сегезький). Серед проектів, що розробляються, — будівництво підприємства з випуску сучасних радіаторів опалення з алюмінію, призначених для житлових будинків та офісних приміщень. Підготовчими роботами для запуску підприємства, проект якого розглядався на нараді Олександра Худілайнена, займається корпорація «РУСАЛ» спільно з групою «Елсо».

За словами Олександра Любана, керівника «Елсо», на сьогоднішній день здійснено економічні розрахунки, готовий бізнес-план та визначено необхідне обладнання. Щодо Надвоїцького заводу, то підприємство готує на своїй території промисловий майданчик для будівництва об'єкту. Для виробництва продукції використовуватиметься алюміній, що виплавляється на Надвоїцькому заводі. За попередніми розрахунками, нове підприємство зможе забезпечити робочими місцями близько 150 працівників, набраних із мешканців селища.

На нараді було розглянуто фінансові та економічні питання, що стосуються реалізації проекту, обговорювалася можливість надання допомоги в інвестиційній діяльності з боку держави. Як зауважив глава республіки, уряд дуже зацікавлений у здійсненні таких проектів у мономістах Карелії, і готовий робити кроки назустріч інвесторам, які реалізують нові виробничі підприємства.

Загалом у поточному році світовий ринок вперше, починаючи з 2006 року, очікує на дефіцит легкого металу, на що значний вплив має падіння виробництва металу, про що говорять аналітики корпорації «Sumitomo», Японія. За словами менеджера «Sumitomo» з торгівлі легкими металами, Шинги Ямагіви, надлишок алюмінію торік становив 580 тисяч тонн, однак у 2014 році світове споживання на 61000 тонн перевищить можливі постачання та обсяги дефіциту збільшаться до рівня 493000 тонн. Корпорація практично повторює прогнози банку Goldman Sachs, фахівці якого трохи раніше пообіцяли дефіцит легкого металу в обсязі 579000 тонн, враховуючи зупинку багатьох металургійних підприємств, а також зменшення завантаження заводів, що ще працюють.

20 серпня 2014
26 серпня 2014